Connect with us

Кино

Талантливият Джуд Лоу в мини-панорама от фантастични заглавия

Avatar

Публикувано

на

Хюго, снимка: ПР

Февруари е месецът на любовта и  TV1000 ще събере в уикенд рубрика „Противоположностите се привличат“ някои от най-популярните романтични филми. Сред тях са „Фалстарт“ с Матю Маконахи на 12 февруари и „Ще танцуваме ли“ с Ричард Гиър на 13 февруари. Разбира се, на 14 февруари ще може да се види „Денят на влюбените“ с плеяда холивудски звезди.

И още: „Любовта е опиат“ с Джейк Джиленхол на 20 февруари, „Опасни връзки“ с Джон Малкович на 28 февруари и съвсем не на последно място номинираният за седем награди „Оскар“ „СТУДЕНА ПЛАНИНА“ с ДЖУД ЛОУ – от 22:00 часа на 3 февруари и в същия час – на 19 февруари.

Мини-панорамата на актьора, който преди месец – на 29 декември – празнува 49-ия си рожден ден, ще включи ролите му в „Хюго“ на Мартин Скорсезе – 13 февруари – и „Изкуствен интелект“ на Стивън Спилбърг – 24 февруари, както и „Талантливият мистър Рипли“ – на 12 февруари, режисиран от Антъни Мингела.

Мини-панорамата на Джуд Лоу започва на 13 февруари и представя талантливият актюр с ролите му в „Хюго“ на Мартин Скорсезе(13 февруари) и продължава до 24 февруари, когато ще можем да гледаме „Изкуствен интелект“ на Стивън Спилбърг. Освен тези две водещи заглавия филмотечният  TV1000 ще излъчи и „Талантливият мистър Рипли“ на Антъни Мингела на 15 февруари и „Студена планина“ на същия режисьор на 19 февруари.

Advertisement

„СТУДЕНА ПЛАНИНА“ е филм от 2003 г. на режисьора Антъни Мингела (носител на „Оскар“ за „Английският пациент“, 1996), продуциран от Сидни Полак. Филмът е екранизация по едноименния роман на Чарлз Фрейзър. В главните роли освен Джуд Лоу, участват Рене Зелуегър, която печели Оскар за поддържаща роля във филма, както и Никол Кидман.

В зората на Гражданската война, всички мъже от Студена планина, малко градче в Северна Каролина, се присъединяват към армията на Конфедерацията. Както много други жени, Ейда (Кидман) се е заклела да чака любимия си Инман (Лоу) да се завърне, но след години без вести вече все по-трудно крепи крехката надежда, че ще го види отново. И докато той бавно пътува към дома, тя, заедно със скитницата Руби (Зелуегър), ще търси силата да оцелее, надявайки се краят на войната да дойде скоро.

Филмът има общо 7 номинации за Оскар, включително за най-добър филм, а Рене Зелуегър има „Златен глобус“ за превъплъщението си.

„Студена планина“ е по TV1000 от 22:00 часа на 3 февруари и в същия час на 19 февруари. 

Базиран на книгата на Брайън Селзник от 2007 г., „ХЮГО“ е режисиран от Мартин Скорсезе (носител на Оскар за режисурата на „От другата страна“/ The Departed, 2006), а в ролите са Джуд Лоу, Ейса Бътърфийлд, Клои Грейс Мориц, Кристофър Лий, Саша Барън Коен.

Advertisement

„Изобретението на Хюго Кабре“, това е историята на едно находчиво и изобретателно момче и стремежа му да разкрие тайна, оставена му от баща му. Тази тайна ще преобрази Хюго и всички около него и ще разкрие безопасно и приветливо място, което той може да нарече свой дом. По време на приключенията си той среща магазинера Жорж Мелиес, който работи на гарата, и кръщелницата му, която търси приключения. Хюго открива, че те имат изненадваща връзка с баща му…

„Хюго“ е по TV1000 на 13 февруари в 17:15 часа, 16 февруари от 19:15 часа и на 23 февруари от 22:00 часа

Историята в „Изкуствен интелект“

В края на 21-ви век поради глобалното затопляне бреговете са наводнени, унищожавайки крайбрежните градове и драстично намалявайки човешкото население. Има нов клас роботи, наречени Меха – напреднали хуманоиди, способни да имитират мисли и емоции.

Хенри, един от служителите на компанията за производство на роботи, прибира в дома си Дейвид, изкуствено дете. Истинският му син е в криостаза, поразен от нелечимо заболяване.

Advertisement

Дейвид живее щастливо с Хенри и съпругата му, но животът му се променя драстично когато истинският им син се завръща у дома, след като е открит начин да бъде излекуван.

Филмът на Стивън Спилбърг (носител на Оскар за „Спасяването на редник Райън“ и „Списъкът на Шиндлер“) от 2001 г. е с Джуд Лоу, Хейли Джоел Осмънт, Франсис О’Конър, Уилям Хърт.

„Изкуствен интелект“ е по TV1000 на 24 февруари в 22:00 часа и 26 февруари от 19:05 часа. 

Advertisement