Connect with us

Кино

“Танц на Ръба“ тръгва по Bulgaria ON AIR

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Английският минисериал е номиниран за наградата „Златен Глобус“ за 2014

Национална телевизия Bulgaria ON AIR представя историята на джаз банда от 30-те години на миналия век, която търси слава и популярност в Лондон, но бива оплетена в сложна мрежа от интриги и конфликти от Лондонския елит – в минисериала „Танц на ръба“ от 2 януари, всеки делник, от 20,40 ч. Английската поредица е номинирана за наградата „Златен Глобус“ за 2014 година.

“Танц на Ръба“ представя един свят на страст и предразсъдъци, умесени с джаз музика, през погледа на известния английски драматург Стивън Полиакоф. По пътя към славата, джаз бандата на Луис Лестър постепенно се смесва с лондонския елит, а опианяващата комбинация от музика, пари и партита, пренася музикантите в бляскав, но опасен свят. Чувството, че бандата е успяла да се слее с богатото общество и да избяга от чуждите предразсъдъци, се оказва наивно. Внезапната смърт на един от членовете на групата се превръща в поредно изпитание, като поставя музикантите в ситуации на политическо нечестие, злоупотреба с власт и предателство.

снимка: ПР

Advertisement

В главните роли влизат Чуетел Еждиофор (Луис), номиниран за „Златен Глобус за 2014, и Джанет Монтгомъри (Сара) – станала известна с роли в сериалите „Салем“ и „Това сме ние“. За ролята си в “Танц на Ръба“, английската актриса Джаклин Бисет (Лейди Кремоун) печели „Златен Глобус“ за най-добра поддържаща актриса в минисериал през 2014.

Ще успее ли бандата на Луис да се справи с предизвикателствата на събдата и английското общество – вижте в новия мини драма сериал „Танц на Ръба“, от 2 януари, всеки делник в 20,40 часа по Bulgaria ON AIR.

Continue Reading
Advertisement