Connect with us

Музика

Творба на Кольо Карамфилов в обложката на първия едноименен албум на JEREMY?


Avatar

Публикувано

на

jeremy album cover

JEREMY? избраха художествено произведение на КОЛЬО КАРАМФИЛОВ за основна визия на своя първи албум, който се очаква да се появи на 26 май. Използването на творбата е със специалното разрешение и съдействие на сина на автора – Росен Карамфилов. Албумът ще включва десет песни, записвани, смесвани и мастерирани в България и Ирландия. Цялостната стилистика на книжното тяло е поверена на Ясен Михайлов, а във вътрешността са включени кадри на Clamer Design Studio.

Това, което първо създава визуално усещане, което може да разкаже най-добре за съдържанието и звука на албума, е неговата корица. Желанието ни тя да бъде произведение на изкуството ни насочи към творчеството на любимият ни Кольо К. Един от най-съвременните и ценни творци за България и част от нашето поколение, той разбира и докосва емоционално същите въпроси, които ние задаваме. Трудно можем да се сетим за някой по-силен артист, който с нещата си да ни кара да се чувстваме разбрани и осмислени”, коментират JEREMY?.

Картината е част от личната колекция на автора, наскоро представена в изложба с непоказвани авторски рисунки – “Кольо Карамфилов – Обично”. Поетът Росен Карамфилов, син и наследник на художника, предоставя възможността за това едно от тези произведения да бъде обложка на дългоочаквания албум на JEREMY?. Като прибавя и авторско посвещение: “Докато вървим по въжето на своя живот с бавни крачки, времето отминава и ни променя. Само музиката остава”. С думите си Росен Карамфилов подчертава силната връзка между различните форми на изкуство и ги съсредоточава в точка. Усилва и прави този сборник с десет песни, всички със свой дух и собствен акцент, завършени, обединени с един общ възел на изкуство в настояще време. На 10 май поетът представи своята нова книга “Церебрална поезия”, както и филм към нея, в който звучат две от песните, включени в албума на групата – “Fake Fruits” и “Hope”. Връзката между авторите е неразрушима, поставен във времето момент на ново преоткриване. На съпреживяване.

Вярваме, че тази заедност дава сила на изкуството ни.” – обобщава китаристът на групата Ташо Колев.

Официалното представяне на албума на JEREMY? на живо ще се състои на 26 май, в клуб Терминал 1, където на сцената към групата ще се присъединят още артисти – като Рут Колева, Свилен Ноев от Остава, Бойко Кръстанов, Dead Man’s Hat. Вратите отварят в 21:00, а концертната част стартира в 22:00. Билетите се разпространяват в мрежата на Eventim.bg на цена от 8 лв. на предварителна продажба и 10 лв. на самата дата и на място. Броят им е ограничен само до 300, поради което се препоръчва предварителното закупуване!

Advertisement

===

Кольо Карамфилов роден на 7.12.1963 г., гр. Пловдив. Завършва сценография в Пловдив през 1982 г. От 1983 г. до сега има над 30 самостоятелни изложби и множество групови изяви в България и чужбина. През 1990 г. е един от създателите на авангардната

група „Ръб“. През 1997 г. получава стипендия „Сите дезАртс“ в Париж. Носител е на Гран при 1995 г. от първото международно триенале на графиката. Негови работи са притежание на множество частни колекции в България и чужбина. По-важни изложби в чужбина са в Български Културен Център Москва 98, Ниигата – Япония 98, Ашау – Германия 2001, 2009, БКЦ Токио (Япония) 2003, Дом Витгенщайн – Австрия 2010, Галерия Сердика Варшава 2010, БКЦ в Париж 2010.

Като сценограф е работил с режисьорите Андрей Жолдак (Украйна) и Стефан Москов.

В киното бил е художник на филмите „Хълма на боровинките“ на Александър Морфов, „Пазачът на мъртвите“ на Илиян Симеонов и „Аве“ на Константин Божанов.

Advertisement

Кольо Карамфилов работи в почти всички жанрове на визуалните изкуства – графика, живопис, скулптура, пърформанс, инсталации, фотография и интериорен дизайн. Почива на 12 Януари 2014 г.

Continue Reading
Advertisement