Connect with us

Lifestyle

Театърът на живота: изложба-премиера в Нощта на театрите

Avatar

Публикувано

на

Навръх Нощта на театрите, 15 ноември, журналистът, писател и художник Стефан Стефанов ще открие първата си самостоятелна изложба на графики и карикатури в бар KANAAL (бул. „Мадрид“ 2). Не случайно авторът избира точно тази символична дата, за да покаже колко прав е бил Уилям Шекспир с думите, че животът е театър и всички сме актьори в него.
В съботната вечер от 19 ч. посетителите на KANAAL ще имат възможност да станат част от едно уникално 2-в-1 културно събитие. То ще създаде концептуална представа за театъра на нашия живот в 21 век с илюстрации, които показват колко тънка е границата между смеха и тъгата, между реалността и илюзията, между театъра и живота, който живеем. Изложбата представя самобитния стил на автора и обобщава огромен брой от събития и послания в 21 век, които са повлияни едновременно от ъндърграунда и масовата култура.

Втората част на събитието ще доближи зрителите буквално на една ръка разстояние от случващото се в театъра на живота в книгата „Горе&Долу“ на Стефан Стефанов. Нощта на театрите буквално влиза в KANAАL с литературно четене на избрани откъси от книгата. Своеобразният литературен пърформанс ще бъде в ръцете на гост-четци – добре известните ни алтърнатив герои Краси Москов и Миленита. Любимия си откъс ще ни прочете и самият автор.

В паузите между четенията ще се включи сетът на DJ Djobry, а барът на KANAAL ще даде възможност на посетителите да се насладят на многообразието на белгийската бира.
Вход: свободен.

Continue Reading
Advertisement