Connect with us

Общество

„Театър на сетивата София“ с премиера на новия си сетивен спектакъл „НЕОнавтика“

Avatar

Публикувано

на

CoverNEOnavtika

“НЕОнавтика” е заглавието на новия сетивен спектакъл, създаден от „Театър на сетивата София“, чиято премиера ще бъде на 29 и 30 януари и 19 и 20 февруари 2022 г. в сградата на Химическия факултет на СУ. Местата са ограничени, затова можете за резервирате билет още сега ТУК.

КАКВО Е НЕОнавтика?

Там, където физиката се среща с метафизиката, а химията с алхимията, възниква едно поле на НЕОбикновенни възможности и НЕОбясними синхроничности, което предстои да бъде изследвано. С тази задача се заемат НЕОнавтите – интердисциплинарни изследователи, изучаващи измерението на НЕОпределеното и НЕОбяснимото.

Съществува ли връзка между математиката и поезията? Има ли всъщност дистанция между тях? Дали музиката и съществуванието са напълно еквивалентни? Какво представляват в самата си същност емоциите? И как в един свят, изтъкан от граници и форми, може да бъде осъзнато и възприето безформеното и безграничното? Тези и още много въпроси са предмет на НЕОнавтиката, едновременно наука и изкуство, преодоляваща ограниченията на двете и насочена ОТВЪД всичко представимо до момента.

„НЕОНАВТИКА“ представлява интерактивен мултижанров спектакъл, създаден по методите на театъра на сетивния лабиринт. Той включва серия от сетивни пърформанси, вдъхновени от емблематичната сграда на Факултета по химия и фармация към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и разработени в сътрудничеството с учени и студенти от там.

Advertisement

“НЕОнавтика” е интерактивно представление, надхвърлящо границите на отделните дисциплини, което дава възможност както за учените и артистите, така и за публиката, да попаднат в зона за експерименти и самите те да се превърнат в изследователи, откриващи лични отговори на зададени от тях въпроси.

СТАНИ НЕОНАВТ С НАС!

КОГА: 29 и 30 януари 2022 г. – ПРЕМИЕРА (местата са изчерпани!)

19 и 20 февруари 2022

КЪДЕ: Факултет по химия и фармация на СУ – бул. Джеймс Баучър 1

Advertisement

ЦЕНА на билета: 60 лв.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 90 мин.

ВАЖНО! През спектакъла се преминава индивидуално между 18 и 21:00 ч. като е НЕОБХОДИМО да имате предварителна резервация на час и билет на www.sensorytheatresofia.com

Проектът “НЕОнавтика” се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement