Connect with us

Tехнологии

Теленор дари смартфони на ВМА, „Пирогов” и Центъра за спешна медицинска помощ София

Avatar

Публикувано

на

TELENOR CAT DONATION photo

Теленор дари 50 смартфона CAT S52, предназначени за медици от Военномедицинска академия, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и Центъра за спешна медицинска помощ София.  Смартфоните CAT S52 са разработени, за да бъдат по-устойчиви на предизвикателствата на околния свят и могат да се почистват многократно със сапун, дезинфектанти, химикали, белина и алкохол, без това да повлияе на работата им. Почистването на телефоните може да е толкова често, колкото миенето на ръцете. Медиците в лечебните заведения, работещи на предна линия в борбата с коронавируса, са сред най-застрашените по време на пандемията, а с тези устройства те ще могат да останат свързани със света и с интернет, без това да бъде допълнителен риск за здравето им.

„Устройствата CAT S52 са изключително подходящи за работа в тежка и трудна среда и ще подпомогнат медицинските работници и всеки друг, който се нуждае от устойчив мобилен телефон, който може лесно да се дезинфекцира“, каза главният изпълнителен директор на Теленор Джейсън Кинг.

„Теленор благодари на всички медици и екипи за спешна помощ за героичните им усилия в борбата срещу COVID-19 и се надявам, че с това дарение ще могат полесно да останат свързани с колегите и близките си“, добави Кинг.

Дарението е част от мерките, предприети от компанията, с които да подкрепи усилията на цялото българско общество за преодоляването на епидемията от коронавирус. През март компанията Теленор дари близо 200 000 лв. за закупуването на оборудване за новото интензивно отделение на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, а в началото на май, заедно с компанията-майка PPF Group, Теленор дари 50 000 предпазни маски тип N95 на Министерството на здравеопазването на стойност близо 500 000 лв.

Компанията също така дари над 70 компютърни конфигурации за нуждите на деца в неравностойно положение в различни райони на страната за нуждите на тяхното образование в условията на извънредното положение. Компанията също така предложи редица облекчения на своите клиенти, за да им помогне да поддържат връзка със своите близки, да управляват бизнеса си и да получават важна информация по време на извънредната ситуация с COVID-19. CAT S52 разполага с 5.65-инчов екран с резолюция 1440×720 пиксела, който е високоустойчиво Gorilla Glass 6 стъкло. Моделът е с метална рамка и подсилен гръб, с които е устойчив на падания от 1.5 м върху бетон и покрива военни стандарти за издръжливост. Основната камера на CAT S52 е с 12MP сензор, докато предната е с 8MP. Устройството има осемядрен процесор Mediatek с 4GB RAM и 64GB вътрешна памет, както и възможност за добавяне на microSD карта с памет. Батерията му е с капацитет 3100mAh и поддържа бързо зареждане. На гърба на CAT S52 има сензор за пръстови отпечатъци, а софтуерът му е Android 9 Pie.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement