Connect with us

Дръм и Бас

Този петък: 14-то издание на магията “Drum and Jazz”

Avatar

Публикувано

на

PAUL SG DNJ 2018

Палитра от музикални стилове на една сцена в столичния клуб “City Stage” този петък.

Само няколко дни остават до 26 октомври, когато на сцената на столичния клуб City Stage ще се проведе четиринадесетото издание на формата “Drum and Jazz”, който през годините успя да издигне в тренд у нас миксирането на акустична музика с електронна. В програмата на събитието винаги са присъствали някои от най-актуалните български и международни музиканти, а целта е била преплитането на наглед невъзможни за смесване стилове в една уникална и различна вечер. Вече има редица примери на групи и проекти, които затвърдиха нуждата от подобен подход и успяха да базират концепциите си върху такъв тип звучене.

Един от пионерите, които развиха и успяха през годините да наложат тази идея, е именно първият ни специален гост – Иван Шопов (Cooh от HMSU). Неговите колаборации с някои от доайените на българската музика като Теодосий Спасов, Стунджи и Елица, Янка Рупкина и много други създадоха една нова представа за качествена продукция с марка България. Точно там, където миналото среща бъдещето и музиката издига съзнанието ни извън границите на обичайното, е определението Drum & Jazz. Споменавайки Теодосий Спасов, е редно да се каже, че той се превърна в едно от основните лица на събитието. Каквото и да кажем за този талант, ще бъде малко, а благодарение на него успяхме през годините да видим и чуем някои от най-уникалните музиканти от България и света. Тази година ще го видим на една сцена именно с Иван Шопов, а към тях ще се присъединят берлинската сензация на барабаните Merlin Ettore, Росен Захариев и Лора Шопова в един уникален аудио-визуален пърформанс. След около месец се очаква нов албум между Иван Шопов и Теодосий Спасов, което допълнително повдига очакванията към двамата, а освен това Иван ще представи и още един лайв проект – The Third Man, където си партнира с Антон и Иван Литовченко, или казано още Mloski & Litheo.

Музикалното лице на Дръм и Басс музиката този път ще бъде представено от двама дебютанти у нас. За пръв път в България по покана на HMSU идват двама артисти от новата вълна в този жанр – Paul SG & MC T.R.A.C. Австриецът Paul SG има издания за над 20 лейбъла (Good Looking Records, Liquid V, Innerground, Shogun Audio и др.), а освен това издава редица интересни артисти за собствения си лейбъл Jazzsticks Recordings. Докато той е зад пулта, американецът MC T.R.A.C. ще бъде зад микрофонаа. Чисто новият му албум “Life in Motion” помете всичко живо през последните месеци, а продуктивността му не спира и превръща този вокалист в едно от най-силните явления на световната басс сцена. Истинско щастие е, че датите на европейското му турне съвпаднаха с Drum and Jazz, за да успеем да му се насладим точно в пика на неговата кариера.

Освен специалните гости, участие ще запишат и някои от основните артисти в HMSU. Започваме с Ogonek, който ще се представи заедно с вокалистката Angie – след миналогодишното пловдивско издание на Drum and Jazz представянето им на софийската сцена стана просто задължително. Участие ще запише и дуото High Roll, което по традиция издига диджейството в изкуство и едва ли ще остави някой от присъстващите да релаксира по време на своето изпълнение. Към програмата ще се включи и основният експериментатор в HMSU – EXo, който на всяко издание успява да изненада със стойностни колаборации и въвличане на някои от най-интересните родни млади музиканти. Вечерта ще завърши едно от най-новите попълнения в родната басс организация – Faith, а за него сме сигурни, че ще накара всички останали фенове да танцуват до сутринта.

Advertisement

Мястото на провеждане ще бъде едно от най-новите места в София – “City Stage” (подлеза на НДК до пилони), който с просторния си капацитет и уникален дизайн обещава да е един от хитовете в нощния живот на столицата. Вратите отварят на 26 октомври в 21:00 ч., а помещението предлага и достъп за хора с увреждания, за които входът ще бъде свободен.

В момента се продават билети на цена от 20 лв. и може да ги намерите онлайн и в разпространителната мрежа на Eventim.bg, както и в софийските магазини 4:20 & BreakPoint. На входа и в деня на събитието цената ще бъде 25 лв. Промо-билетите и седящите места се изкупиха при небивал интерес, така че съветваме всички да не чакат последния момент.

Повече информация можете да откриете тук: