Connect with us

Lifestyle

Топ 5 дестинации за почивка на море

Avatar

Публикувано

на

destinations portugal porto santo banner mobile 1024x553 1

Порто Санто Бийч, снимка: FlyTap

След почти две години престой, ограниченията за пътуване се облекчиха и дестинациите по света започнаха да приемат гости. 2022 година се очаква да бъде благоприятна за дълги ваканции или релаксиращи уикенди на плажа. А и всеки би се съгласил, че няма нищо по-приятно от това да лежиш под слънцето и да се наслаждаваш на морето. Така че, ако планирате почивка, вие сте попаднали на правилното място. Airtickets.bg селектира топ 5 дестинации, които да посетите през лятото.

Кала Голорице

Плажът се намира в град Бауней, в южната част на залива Оросей, в Оглиастра, Сардиния. Това е едно от най-предизвикващите места в Сардиния, създадено от свлачище през 1962 г. Точно над плажа се издига висок 143 метра връх, който изглежда внушително над залива.

Порто Санто Бийч

Advertisement

Прая де Порто Санто е плаж, разположен в близост до град Вила Балейра, на остров Порто Санто, Португалия. С обща дължина от девет километра, плажът, обикновено се разделя на райони за по-добра администрация и по-лесна ориентация на туристите.

Кала Митанета

Плажът се намира на Балеарските острови и е един от на живописните на югозападното крайбрежие. Белите скали и морето с тюркоазен цвят, канят всички посетители да се насладят на страхотния пейзаж.

Елафониси

Елафониси е един от най-красивите и посещаеми плажове не само в Гърция, но и в цяла Европа. Той е известен с изключително светлия си бял пясък с розови нюанси. Известен е като розовия плаж. Съвсем близо се намира манастирът Хрисоскалитиса.

Advertisement

Санта Джулиа 

Плажът се намира южно от залива Порто-Векио и е наричан „Рай на земята“. Това е един от най-известните плажове на Южна Корсика, който представлява лагуна в подножието на планина с километри бял пясък и кристална вода.

Continue Reading
Advertisement