Connect with us

Кино

„Треска за лалета“ завладява кината през октомври

Avatar

Публикувано

на

TULIP FEVER poster

Тази есен бестселърът на Дебора Могак „Треска за лалета“ оживява по впечатляващ начин на голям екран, под вещото ръководство на режисьора Джъстин Чадуик (Другата Болейн) и по сценария на големия драматург сър Том Стопард. В ролите са носителката на „Оскар“ Алисия Викандер (Момичето от Дания, Джейсън Борн), Дейн Дехаан (Валериан и градът на хилядите планети, Невероятният Спайдър-мен 2) и носителите на „Оскар“ Кристоф Валц (Гадни копилета) и Джуди Денч (Влюбеният Шекспир, 007 координати: Скайфол).

Действието в „Треска за лалета“ се развива в Амстердам през XVII в. по време на така наречената „мания по лалетата” – първият регистриран икономически балон в историята. Прелестната София (Викандер) е принудена да се омъжи за доста по-възрастния, богат и властен търговец Корнелис (Валц) – брак, който я спасява от бедност, но ѝ носи нещастие. Когато съпругът ѝ наема професионалния художник Ян (Дехаан) да нарисува семейния им портрет, между двамата млади пламва страстна любов. За да се измъкнат от здравата хватка на влиятелния търговец, София и Ян рискуват всичко, залагайки на хаотичния пазар на лалета с надеждата, че ще направят много пари и ще успеят да откупят свободата си.

В ролите, освен Алисия Викандер, Дейн Дехаан, Кристоф Валц и Джуди Денч, са още Кара Делевин, Холидей Грейнджър, Джак О‘Конъл, Зак Галифанакис и др.

„Треска за лалета“ идва в кината на 27 октомври 2017 г.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement