Connect with us

Литература

Трето илюстровано издание от поредицата за Хари Потър очаква читателите

Avatar

Публикувано

на

За трета поредна година първите есенни дни идват с обещание за магия – издателство „Егмонт“ представя луксозното издание на романа „Хари Потър и затворникът от Азкабан“. Почитателите на вълшебната вселена на Дж. К. Роулинг и „момчето, което оживя“ ще имат възможността отново да се насладят на изумителните илюстрации на британския художник Джим Кей, носител на медал „Кейт Грийнауей“, от днес, 3 октомври. Поредицата изцяло илюстровани издания ще продължи да се обогатява с по едно заглавие годишно до 2021 г.

„Да видя илюстрациите на Джим Кей ме развълнува дълбоко. Обожавам да наблюдавам интерпретациите му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че той продължава да му дава таланта си назаем”, споделя Дж. К. Роулинг по повод новото издание.

Всяка от книгите за Хари Потър е оглавявала класациите за бестселъри на New York Times и USA Today. Преведени на 78 езика и пресъздадени в 8 хитови филма, продажбите на романите от поредицата в световен мащаб надхвърлят 450 милиона. Към света на момчето магьосник има издадени три съпътстващи книги в помощ на благотворителни каузи – „Куидичът през вековете“, „Фантастични животни и къде да ги намерим“ (в подкрепа на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в подкрепа на Lumos). През 2016 г. излиза и дългоочакваното продължение на историята след събитията в седмата и последна част на оригиналната поредица за Хари Потър – пиесата в две части „Хари Потър и Прокълнатото дете“ на Дж. К. Роулинг, Джон Тифани и Джак Торн. В същата година на големия екран излиза и филма „Фантастични животни и къде да ги намерим“, а съвсем скоро след това е публикуван и оригиналният сценарий на лентата.

Continue Reading
Advertisement