Connect with us

Общество

Триатлонът „Лъвско сърце“ ще се проведе на 1 септември

Avatar

Публикувано

на

lion heart runners 0838

снимка: ПР

Състезанието се организира за трета поредна година в Приморско, като до момента има регистрирани над 180 участници.

На 1 септември 2018 г. Приморско отново ще е домакин на единствения по рода си ултра крос триатлон в България – „Лъвско сърце“. Състезанието се провежда за трета поредна година в района на Странджа планина и предизвиква състезателите да преминат трасе с обща дистанция от 140 км. за 13 часа.

„Лъвско сърце“ включва традиционните за триатлон етапи, но с многократно увеличен обем: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км бягане в резерват Ропотамо. Желаещите могат да се запишат за самостоятелно или отборно участие (щафета от трима) на уебсайта на събитието – www.lionheart.bg до 18 август 2018 г.

Състезанието съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона, а целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник – неговото „лъвско“ сърце! Трасето на триатлона преминава през природните забележителности на четири резервата и покрай 12 тракийски светилища. Участниците стартират на плаж Перла, в морето над потъналия древен град Ранули, преминават през древните светилища и резервати на Странджа, чак до живописните боруни на Маслен нос.

Advertisement

Предизвикателството очаква всички с достатъчно смелост, издръжливост и мотивация, които са готови да премерят сили със себе си да усетят енергията на региона и да научат повече за богатото културно и природно наследство на Странджа планина. Освен състезатели, организаторите „Лъвско сърце“ приемат кандидатурите и на доброволци, които да помагат по трасето. Организатори са Сдружение „Лъвско сърце“ и Община Приморско. Видео от изданието през 2017-а може да видите тук. Всичко за състезанието следете на http://lionheart.bg/ и във Facebook страницата на събитието.

Continue Reading
Advertisement