Connect with us

Култура

Трикове за по-лек живот от Евелине Хелминк

Avatar

Публикувано

на

Cover 7

Във времена, в които се надпреварваме да споделяме в социалните медии колко леко преодоляваме трудностите, колко е страхотен животът ни и колко сме съвършени, сякаш не остава много пространство за неоспоримата истина, че в живота на всеки от нас има дни, които не са толкова чудесни, дни, зад които сякаш стои вселенски заговор.

„Ръководство за лоши дни“ (превод: Мария Енчева, изд. Колибри) ни напомня, че истинското щастие не е в отбягването на несполуките, а в приемането на живота такъв, какъвто е. Дните, в които всичко сякаш се разпада, ни учат да проявяваме увереност и кураж и в крайна сметка ни помагат да открием щастието. Във времена, в които се надпреварваме да споделяме в социалните медии колко леко преодоляваме трудностите, колко е страхотен животът ни и колко сме съвършени, сякаш не остава много пространство за неоспоримата истина, че в живота на всеки от нас има дни, които не са толкова чудесни, дни, зад които сякаш стои вселенски заговор.

Евелине Хелминк е журналистка и писателка, която живее в Амстердам. Главен редактор е на нидерландското издание на списание Happinez, което дава съвети за личностно израстване и пълноценен живот.  В „Ръководство за лоши дни“ Хелминк споделя с читателя над 70 изпитани трика за постигане на лекота и в най-мрачния и тъжен ден: „Не съм лайф коуч, нито съм психолог или учител – просто цял живот съм се интересувала от нащърбените ръбчета, от несъвършенствата, от вътрешната сила. Затова предпочитам да гледам на себе си като на мотиватор в моменти на несполука и разочарование. Понеже неудачите са част от живота и тъкмо в дните, в които нищо не върви, научаваме най-много за себе си.“

Continue Reading
Advertisement