Connect with us

Спорт

„Тур дьо Франс“ стартира по Евроспорт 1

Avatar

Публикувано

на

На втори юли по Евроспорт 1, точно в 13:15 часа,  стартира 103-тото издание на престижното колоездачно състезание „Тур дьо Франс“. Каналът ще отрази всяка секунда от надпреварата – от „Гран депар“ в Мон Сен-Мишел до „Гран финал“ на „Шан з‘Елизе“ в Париж на 24 юли. „Тур дьо Франс“ ще премине през територията на три страни, а двата почивни дни ще бъдат в чужбина – Андора и Берн!

Профилът на тазгодишния „Тур” включва шест финала на височина, поредица от височини в швейцарските и френските Алпи, планинско бягане по часовник и общо 3535 км, разделени в традиционните 21 етапа.

Винченцо Нибали спечели „Джиро”-то, но малцина вярват, че може да направи дубъл през 2016-а! Прогнозите до голяма степен се изчерпват с Фруум, Кинтана и Контадор, но надежди поне за подиум таят Порт, Ару, Барде и Ван Гардърън.

Евроспорт ще посвети на „Тур дьо Франс” над 150 часа от програмата си. След края на всеки от етапите екип на канала ще бъде в зоната за интервюта за първи отзиви от героите на деня. Отново специално участие като анализатор ще има и трикратният победител в „Тур”-а Грег ЛьоМонд.

Continue Reading
Advertisement