Connect with us

Музика

ТУТУРУТКА се завръща на Фестивала на ЦАЦАТА

Avatar

Публикувано

на

Едни от най-обичаните български комици се завръщат на сцена 20 години след началото! Актьорите от „Тутурутка“ подготвят нови скечове за участието си на първото издание на Фестивала на Цацата в Кранево на 10,11 и 12 юни 2016 г.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“640″]Tonika SV[/media-credit]

Освен тях за настроението на посетителите ще се погрижат и неповторимите Тоника СВ, които ще пристигнат в Кранево в оригиналния си състав – Ваня Костова, Милица Божинова, Ралица Ангелова, Драгомир Димитров и Теодор Шишманов.

„Морските фестивали са нещо уникално! Неповторимо преживяване! А морската публика е прекрасна – едни от най-хубавите ни концерти са били точно до морето“ – казват от Тоника СВ и се заканват да изпеят най-големите си хитове на фестивала. Това ще бъде и първото им участие в Кранево изобщо!

За настроението на гостите на фестивала ще се погрижи и бодрата смяна на световноизвестният оркестър „Карандила“. „Карандила джуниър“ ще озвучат центъра на Кранево с балкански ритми, джаз интерпретации, фриййстайл и биййт бокс. „Обещаваме, че всички в Кранево ще танцуват много“ – заканва се Ангел Тичалиев от Карандила.

Балкантон“ ретро парти пък ще ни припомни как звучеше лятото през 60-те години на миналия век. DJ SKILL и неговите умели миксове на легендарния и вече не съществуващ български музикален лейбъл „Балкантон” ще ви пренесат далеч във времето, когато лятото е било просто романтично, слънчево и спокойно.

Advertisement

Фестивалът на Цацата ще превърне центъра на Кранево във фестивална зона, забранена за автомобили, в която ще се обособят няколко сцени и кътове.

Освен музика, програмата на фестивала включва и много състезания, демонстрации, работилници, лятно кино, акробатични изпълнения с мотори, игри и плажни забавления. Очакваме да си припомните и всички рибарски вицове, които знаете и да ни ги разкажете на конкурса за рибарски вицове! И не на последно място – кулинарни шоу програми и състезания, както и детска кулинарна академия.

В третия ден на фестивала в Кранево ще пристигне и Ути Бъчваров с пълен арсенал от подправки, рецепти и тигани. Той първо ще инспектира какви вкусотии от цаца ще приготвят най-добрите готвачи в Кранево, а после ще започне да готви с посетителите. Местни производители на миди ще доставят пресни миди и за гигантската порция миди с ориз, която известният кулинар ще приготви. Както можете да се сетите – накрая всичко ще бъде изядено от посетителите.

За гостите на фестивала ще се погрижи и кметът на Кранево Румен Николов, който ще почерпи гостите на фестивала със специална рибена чорба, сготвена лично от него.

[media-credit id=2 align=“alignleft“ width=“640″]Festival na Cacata[/media-credit]

„Тренирам усилено за рибената чорба и ще се постарая да не засенча Ути“ – каза с усмивка кметът и уточни, че тя ще съдържа поне 7 вида риба и ще бъде приготвена в 3 големи казана, за да стигне за всички! Той очаква поне 15 000 души да се възползват от ранното начало на летния сезон и преференциалните цени в Кранево по това време.

Advertisement

А Party Bus ще свързва Кранево, Златни пясъци, Албена и Балчик през целия уикенд.

Не пропускайте да станете част от първото издание на Фестивала на Цацата, за да не съжалявате после!

„Цацата е малка рибка, но е голяма работа! Кой не обича да седне край морето и да похапне цаца?“ – пита реторично Ралица от Тоника СВ. И ние всички сме съгласи с нея – малката цаца е незаслужено пренебрегвана, затова й посветихме фестивал!

Очаквайте и още подробности за фестивала съвсем скоро!

Фестивалът на цацата е покрепен от Община Балчик,  кмета на Балчик Николай Ангелов и кмета на с.Кранево Румен Николов.

Advertisement

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“960″]Festival na cacata Kranevo 2016 2 (2)[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement