Connect with us

Култура

„Убиец” със заявка за неминуем успех още след премиерата си

Avatar

Публикувано

на

Ubiec4

снимка:PR

Снощи в препълнена книжарница се състоя премиерата на романа „Убиец” на обещаващия млад автор Васил Панайотов. Васил е подгласник в първото писателско риалити „Ръкописът”, a книгата му бе издадена от издателство „Сиела”.

Десетки приятели, почитатели и журналисти дойдоха в книжарница „Сиела” в подлеза на Софийски университет,  за да присъстват на официалното представяне на „Убиец” . Отговорният редактор Христо  Блажев и писателката Станислава Чуринскиене поговориха накратко за  работата по „Убиец”, след което се включи самият Васил, който с типичната си мрачна скромност отговори на въпросите за стила и вдъхновението за романа си. Най-накрая към компанията се присъедини и редакторката на книгата Ангелина Александрова, която отбеляза, че не е нужно да си преминал през курсове за творческо писане, за да умееш да спечелиш публиката. Тя напомни, че нещо може да е красиво, дори ако не всички парченца са на обичайните си места.

Васил Панайотов успя да събере множество почитатели, които го харесват и следят още от изявите му като автор на свободна практика в лайфстайл издания. Авторът на „Убиец” раздава автографи повече от час – доказателство, че „Убиец” е завършен продукт, който стига до читателите в най-добрия възможен вид.

Continue Reading
Advertisement