Connect with us

Lifestyle

„Умами“ и тайните на японската кулинария по Bulgaria ON AIR

Avatar

Публикувано

на

Приключенията на французойката Амандин Шеньо ще се излъчат в два последователни уикенда от 10:15 часа

Какво е „умами“? Идва от японски и означава „вкусен“. Това е петият вкус, обявен официално чак през 1985 година. „Умами“ се доближава до соленото, но има нежен и приятен послевкус, обединява възприятията в удивителна симбиоза. „Умами“ е и ключът в новата документална поредица „Един френски шеф в Хокайдо“, която стартира в ефира на Bulgaria ON AIR.

От 20 февруари, в два последователни уикенда, от 10:15 часа, телевизията ще представи вълнуващите кулинарни приключения на шеф Амандин Шеньо, която по време на обиколката си из втория най-голям град от Страната на изгряващото слънце ще омае зрителите с невероятни японски ястия и „умами“.

Казват, че за да опознаеш една страна, е необходимо да опиташ колкото се може по-голяма част от традиционната храна, да вкусиш непознати вкусове и да се насладиш на предизвикващите любопитството аромати, събрани във всяко едно блюдо. За да разбере повече за автентичната японска кухня, в документалната поредица известният френски шеф приготвя ястия с морски дарове, говеждо месо, саке, като благодарение на помощта на местен готвач от Хокайдо открива удивителни рецепти, в които използва непознати досега продукти и съставки.

По време на кулинарното си пътешествие, французойката не спира да обогатява знанията си и за така популярния сред азиатската култура вкус „умами“ –  онази добавка, която придава дълбочина на вкусовите качества на храната, наситеност от аромати и завършеност на всяко ястие.

Advertisement

Насладете се на изящната природа на Япония и научете тайните съставки от традиционната кухня на екзотичната страна – в поредицата „Един френски шеф в Хокайдо“ от 20 февруари, в две последователни уикенд сутрини, от 10:15 часа, по Bulgaria ON AIR.

Continue Reading
Advertisement