Connect with us

Телевизия

Урагани, рифове и Фата моргани в „Тайните на Бермудския триъгълник“ по Viasat History

Avatar

Публикувано

на

Viasat History Secrets of the Bermuda Triangle hosts

История, за която си мислим, че вече знаем всичко, получава нов поглед по Viasat History от 10 януари, понеделник. Представена от Ортис Дилей (The Wright Stuff, The Gadget Show) и Рик Едуардс (River Hunters, Made In Chelsea) новата поредица в три епизода изследва Бермудския триъгълник от всичките му ъгли в три поредни вечери от 22:00 часа.

Област в Атлантическия океан, „Бермудският триъгълник“ е печално известен с безследното изчезване на кораби и самолети. Ортис пътува до Флорида, за да проучи „Полет 19“ – пет военноморски самолета, изчезнали при тренировъчна мисия в Триъгълника през 1945 г. Той също проследява как Бермудския триъгълник се превръща в международен фономен, след публикуването на бестселъра на Чарлс Бърлиц.

Рик научава за редкия феномен „Фата моргана“, който създава илюзията за кораби, които плават над водата. Той се гмурка под повърхността, за да изследва останките на американски военен самолет, разбил се през 1963 г.

Междувременно, Ортис посещава единствената лаборатория в света, която може да пресъздаде ураган Категория 5, и се впуска в търсене на изгубения митичен град Атлантида, за който се смята, че е потънал покрай бреговете на Бахамите.

Рик ще разбере защо гръмотевичните бури са страховити за пилотите дори в днешно време. Още по-лошо: знае се, че ураганите проправят смъртоносни тунели в Бермудския триъгълник.

Advertisement

Ортис посещава Маями, за да ни запознае с историята на американския военен кораб „Циклоп“, изчезнал в Триъгълника през 1918 г. Рик се отправя към Университета на Саутхемптън, за да види пресъздаването на рядък и смъртоносен океански феномен – „вълна убиец“ и да изслушва разказа на млад рибар от Бахамите, който прекара 16 ужасни дни, изгубен в Бермудския триъгълник, и успява да оцелее!

Рик също разследва защо се смята, че Триъгълника обърква компасите. Съвсем не на последно място, той попада и на прословутата смъртоносна опасност за корабите в океана – невидими твърди като бетон рифове, скрити под вълните.

Вижте тази мистерия, неразгадана и до днес, от най-различни ъгли с трите епизода на „Тайните на Бермудския триъгълник“ по Viasat History, на 10, 11 и 12 януари в 22:00 часа, с повторение на 19, 20 и 21 януари от 22:00 часа.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, със свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени предавания, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. Следете на www.viasathistory.bg и на https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG

Advertisement
Continue Reading
Advertisement