Connect with us

Tехнологии

Устреми се към бъдещето със серията Huawei Mate 40 – огромна мощност и вдъхновение за креативност

Avatar

Публикувано

на

Huawei Consumer Business Group (BG) прибави към богатото си продуктово портфолио серията от най-висок клас HUAWEI Mate 40, която променя коренно потребителското изживяване със смартфона. Най-добрият Mate досега, Mate 40 e олицетворение на най-високите технологии на Huawei, на ДНК-то на компанията да инвестира в иновации и да ги имплементира в модели, всеки път надскачащи това, което мислим за възможно в цифровата ера.

HUAWEI Mate 40 e новият технологичен връх в емблематичната серия Mate. За последните 8 години бяхме свидетели на 10 открояващи се Mate устройства, а днес най-новите Mate 40 са пресечна точка на най-високите постижения в технологичната индустрия. От мощната производителност до уникалното взаимодействие с потребителя, всичко е подчинено на идеята за най-доброто изживяване със смартфон. HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са базирани на първия и единствен в света 5-нанометров чипсет с интегрирана 5G свързаност, Ultra Vision кино камера и емблематичния Space Ring дизайн, и на по-интелигентно и по-интуитивно изживяване в изпълнения с цифрови технологии свят.

Ричард Ю, Изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group, каза от сцената: „Всяка година серията Mate събира най-високите технологични постижения в изумително устройство. Това е ДНК-то на Mate и го правим възможно с нашата отдаденост на иновациите. В тези безпрецедентни времена, фокусът ни остава създаването на по-добро бъдеще, с иновативни технологии, които имат позитивно и съществено отражение в живота на потребителите. Занапред, ще продължим да работим заедно с нашите партньори, за да осигурим Seamless AI Life изживяване на потребителите от целия свят.“

Футуристичен дизайн

Като среща на иконичния дизайн с иновативните технологии и прецизност на изработката, HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ следват принципа, че формата е израз на функционалността. Характерният HUAWEI 88° Horizon Display създава потапящо визуално поле в компактно тяло, а плавните извивки лягат удобно в ръката. Устройствата предлагат още водо и прахоустойчивост от клас IP 68, възможност да управлявате силата на звука както с виртуални, така и с физически контроли, и усъвършенствани алгоритми за предотвратяване на реакции от случайно докосване.

Advertisement

Олицетворение на чистата красота, HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са с по-малък прорез за предната камера, в който са събрани 3D-базирано лицево отключване (3D Face Unlock), ултраширокоъгълна селфи камера и ултрапрецизен сензор за управление с жестове.

Гърбът на устройствата разкрива т. нар. Space Ring Design, еволюция на иконичния дизайн на серията, базиран на кръга и симетрията. HUAWEI Mate 40 и HUAWEI Mate 40 Pro са налични в черно и бяло, както й в неустоимия цвят Mystic Silver, постигнат с покритие, което създава ефект на изместване на цветовете и ни потапя в мистерията на невидимото. Налице са и два варианта от еко кожа, Sunflower Yellow и Olive Green. HUAWEI Mate 40 Pro+ е с панел от нано-керамика в два непреходни цвята – Ceramic White и Ceramic Black.

Kirin 9000 поставя нови стандарти за производителност и 5G

В сърцето на най-добрия Mate досега е серията Kirin 9000, изцяло екипирана за 5G, способна на интензивни изчисления и многозадачност, които изпълнява с лекота. Използван в HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+, Kirin 9000 е най-комплексният 5nm 5G SoC, гарантиращ огромен скок в производителността и енергийната ефективност спрямо своя предшественик. За първи път чипсет на флагман има повече от 15.3 милиарда транзистора, което представлява безпрецедентна гъстота и функционалност на 5G SoC чипсета. Мощният централен процесор се характеризира с трислойна енергийно ефективна архитектура с ядра, които работят на базови честоти до 3.13 GHz. В едночиповата система е интегриран и графичният процесор 24 -Core Mali-G78 GPU, както и иновативна невронна мрежа с две големи и едно малко ядра, което постига нов връх в работещия на самото устройство изкуствен интелект.

24-Core Mali-G78 GPU в HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ е най-мощният графичен процесор, поставян някога в Huawei устройство. Благодарение на него потребителят се радва на висока графична производителност, както и на изумително аудио и видео изживяване в игрите. 90Hz дисплей работи заедно с 240Hz честота на обработка на докосванията, за да осигури бърз отговор на действията ви, и вече поддържа управление с докосване на нивото на визуалното преживяване. Тази система се допълва от два стерео говорителя за създаване на кино изживяване със супер бас дори от мобилно устройство.

Advertisement

В серията HUAWEI Mate 40 Series е използвана и усъвършенствана технология на батерията, за да посрещне нуждите на 5G, и най-бързата версия на HUAWEI SuperCharge.

Комплексна камера, с която снимките и видеата за по-лесни и по-качествени

Фотографската система на серията HUAWEI Mate 40 е разработена съвместно с Leica в стремеж към най-доброто възможно решение и поредните пробиви към доскоро немислими възможности. Ултраширокоъгълен обектив, мощна основна камера с висока резолюция, изумително телефото и още много възможности от висок клас са достъпни в персоналното ви цифрово устройство. С двойна кино-камера и двойна ултраширока камера, потребителите могат да заснемат изумителни широкоъгълни видеа и снимки както с основната, така и с предната камера.

А когато говорим за кинематография, HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са повече от изключителни. Двойната кино-камера се характеризира със сензор със съотношение на страните 3:2, в стила на киното. Заснемането висококачествено видео е по-лесно отвсякога, благодарение на функцията Steady Shot, а XD Fusion HDR енджинът осигурява баланс на експозицията, дори при снимане в условия, при които осветеността драстично се променя. Сред останалите екстри е много полезното следене на обекта с Tracking Shot, а Story Creator позволява истински кинематографски ефекти директно от смартфона. Фонова музика, филтри и ефекти също могат да се добавят с лекота. Да не забравяме и аудиото – серията HUAWEI Mate 40 предлага Audio Focus, Audio Zoom и двойка стерео говорители.

Ултраширокоъгълната кино-камера предлага още по-широк ъгъл на видимост, по-богат детайл, още по-добро качество при ниска осветеност и алгоритми за коригиране на изкривяването, което позволява заснемането на красиви пейзажни сцени, докато основната камера прави невероятни снимки във висока резолюция. Качеството на изображението е допълнително усъвършенствано с Full Pixel Octa PD AutoFocus. Подобрената корекция на дисторзията се прилага върху лицето, тялото и крайниците, благодарение на което ултраширокоъгълната камера е приложима в много повече снимачни ситуации. HUAWEI Mate 40 Pro идва и с перископска телефото камера, за да поддържа 10-кратно хибридно приближение и 50-кратно цифрово приближение, а HUAWEI Mate 40 Pro+ отива още по-далеч с двойна телефото камера, която позволява 20-кратно хибридно и 100-кратно цифрово приближение.

Advertisement

Ultra Vision селфи камерата на HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ извежда влогинга и селфитата на качествено ново ниво с поддръжката на 4К и опцията за заснемане в 3 различни зрителни полета – от най-близък до ултраширок план. Селфито на забавен каданс добавя още творчески възможности към предната камера, позволявайте да се добави драматизъм при документиране на случващи се на висока скорост сцени.

С мисъл за потребителя

HUAWEI Mate 40 Pro и HUAWEI Mate 40 Pro+ са създадени с идеята да революционализират начина, по който потребителите интегрират смартфоните в живота си с функции като интелигентно управление с жестове, което позволява управление, без изобщо да докосвате устройството. Просто прокарайте ръка над екрана, за да събудите смартфона, или навигирайте през екрани и менюта с махане наляво, надясно, нагоре и надолу. Поддържа се и въздушен жест за приемане на обаждане.

Изцяло нова е функцията Eyes on Display за изцяло персонализирани интерактивни дисплеи, съдържаща всичката информация, която искате да имате винаги пред погледа си. Звъненето от ненавременни входящи повиквания може да се намали само с поглед, а автоматичното „заспиване“ да се изключи, след като телефонът е привлякъл вниманието ви.

Усъвършенстваната MeeTime функционалност е крачка към по-свързан, по-интелигентен живот. В комбинация с 1+8+N екосистемата, мултиекранното взаимодействие предлага на потребителите нов начин да работят с повече от едно устройство, изпълнявайки няколко приложения едновременно при комбинацията смартфон и PC.

Advertisement

По отношение сигурността, операционната система EMUI 11 винаги е предлагала съвременни решения за защита на потребителите. Trusted Execution Environment системата е сертифицирана като CC EAL5+, което е най-високото ниво за микроядро за комерсиална употреба. EMUI 11 идва и с нови функции за защита на неприкосновеността на информацията. При пращане на изображения потребителите могат лесно да изтрият чувствителни лични данни като локация, време и информация за устройството от файла, преди да го изпратят.

Серията HUAWEI Mate 40 идва с Huawei Mobile Services (HMS), осигурявайки по-интелигентно, по-богато, по-удобно и по-сигурно потребителско изживяване. От трибуната на глобалната премиера, Huawei обяви още нови приложения за потребителите по света, включително Petal Search – машина за търсене на различни типове съдържание, Petal Maps – карта, която се възползва от управлението с жестове на серията HUAWEI Mate 40, и HUAWEI Docs – мощна универсална услуга за документи. Тези приложения проправят пътя към по-добър базиран на цифровите технологии живот за над 700 милиона потребители на Huawei устройства по света.

В България Mate 40 Pro се очаква в България в началото на декември.

По време на глобалната премиера, Huawei представи също HUAWEI FreeBuds Studio, първите over-ear шумопотискащи слушалки на бранда, HUAWEI WATCH GT 2 PORSCHE DESIGN, както и смарт очилата HUAWEI X GENTLE MONSTER Eyewear II и HUAWEI Sound wireless Hi-Fi.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement