Connect with us

Музика

Ученичка осмива манията по социалните мрежи в нов музикален клип

Avatar

Публикувано

на

Когато си само на 13 едва ли се замисляш за очакванията на околните. Животът е безгрижен и безразборно социален и весел. От едно дете в тази крехка възраст се очаква предимно добро поведение и успех в училище. Свикнали сме, че мъдростта и знанието се предават единствено по вертикала и то категорично еднопосочно – от възрастни към млади.

Лили Микова, ученичка в Англия, решава да покаже другото лице на децата – мислещи, критични и понякога осъзнаващи проблеми, чиято същност често остава скрита за по-големите. Нейно изразно средство става музиката. За да сподели своите мисли и да изрази себе си, Лили създава песен и видео клип към нея.

„НИЩО ЛИЧНО“ е закачливо парче, чието послание е колкото забавно, толкова и сериозно и смислено. Текстът ни представя влиянието на социалните мрежи върху формирането на поведението на подрастващите. Самоопределянето в зависимост от брой лайкове, френдове и споделяния (шерове) е все по-често срещано. Готин си, ако си популярен във FACEBOOK, фалшивото поведениестава присъщо във възраст, в която човек не би могъл да бъде по-истински – детската. Тази мания не се нрави на Лили и нейното послание е вече факт – да бъдеш част от социалната мрежа не означава да се превърнеш в неин роб. Важно е да осъзнаем това преди профилите ни да започнат да притежават самите нас.

Advertisement

Музика и аранжимент – Студио Модул – Ясен Козев и Крум Георгиев.
Текст – Гери Турийска.
Режисьор- Васил Каркеланов

Continue Reading
Advertisement