Connect with us

Култура

Феноменът „Емили в Париж“ оживява и в роман

Avatar

Публикувано

на

Книгата на френската писателка Катрин Каленгула проследява първия сезон на сериала от създателя на „Сексът и градът“ и включва специално приложение за феновете.

Още с появата си през 2020 година емблематичният сериал от създателя на „Сексът и градът“ Дарън Стар – „Емили в Париж“ – се превърна в една от най-обсъжданите и гледани продукции на стрийминг гиганта Netflix. А главната героиня Емили Купър, изиграна от популярната актриса Лили Колинс, достойно прие титлата на „парижката Кари Брадшоу“ с екстравагантния си стил на обличане и пикантните си любовни авантюри.

Точно в деня на премиерата на  третия сезон на обичания от милиони зрители сериал, се появява и първата му официална новелизация – романът „Емили в Париж“ от френската писателка Катрин Каленгула.

Издържан в запазения бляскав стил на сериала, присъщото му чувство за хумор и изискана парижка мода, романът на Катрин Каленгула проследява целия първи сезон от завладяващата история на американката Емили и изпълненото ѝ с недоразумения и неволи приключение да завладее Париж.

В края си книгата съдържа и специално цветно приложение за феновете на сериала с някои от най-запомнящите се тоалети и моменти.

Advertisement

„Всички имаме нужда от мечти, за да живеем, а моята винаги е била да дойда тук.“

Емили Купър от дете си представя как живее в Париж и ето че мечтата ѝ най-после е реалност! Изпратена от компанията си в Чикаго на мястото на шефката си, която забременява и няма как да поеме позицията, Емили пристига в Града на любовта, за да консултира френската маркетинг агенция за луксозни стоки „Савоар“.

Задачата ѝ е да покаже на френските си колеги американската гледна точка в маркетинга и да засили присъствието им в социалните мрежи. На хартия това изглежда като перфектната работа за нея. Само с едно изключение – Емили не говори френски. Но това не би трябвало да е чак толкова голям проблем, нали?

Още с влизането си в офиса на „Савоар“ обаче, Емили разбира, че Париж може и да не е точно града от мечтите ѝ. Младата жена скоро осъзнава, че колегите ѝ никак не са впечатлени от това, че не говори френски, а бурният ѝ ентусиазъм и ведър характер изглежда дразнят шефката на агенцията до дъното на префърцунената ѝ френска душа.

Решена да помаха „Au revoir“ на всяка една неприятност, изпречила се на пътя ѝ, Емили се опитва да заживее като истинска парижанка, макар и това да ѝ изглежда практически невъзможно.

Нейни гидове из улиците, маниерите и многобройните особености на Париж ще бъдат новата ѝ най-добра приятелка Минди – певица от Шанхай, която работи като бавачка след катастрофално участие в телевизионно шоу за таланти; изключително сексапилният готвач Габриел (с когото Емили трябва да бъде само приятелка) и неговото гадже Камий, с която Емили някак си успява да се сприятели. И да се забърка в най-голямата каша на живота си.

Advertisement

Висша мода, обилни количества драма и любовни триъгълници оживяват сред страниците на това вълнуващо приключение из най-вълшебните места в Града на светлините. Ще успее ли Емили да намери мястото си там и да се отърси от образа на типичната „Американка“, за която всички я мислят? Предстои да разберем…

Забавно, романтично и шармантно във френската си красота, „Емили в Париж“ е идеалното четиво за всеки, който не се страхува да мечтае и да сбъдне мечтите си..

Continue Reading
Advertisement