Connect with us

Музика

„ФЕСТИВАЛ на МИРА” na 21 септември

Avatar

Публикувано

на

21-ви септември е Световният ден на мира. По този повод ще се проведе международен „Фестивал на мира” на тема „Да защитим нашето право на мир”, организиран от г-н Юджи Мията, Посланик на добра воля на ООН, заедно с певицата Румяна Коцева, съорганизатор на събитието. То е насочено към децата и младежите, които имат право да се развиват и творят в мир и добро съжителство.

Фестивалът е предшестван от „Международна седмица на мира”, с групи студенти от Япония, Южна Кореа, Индонезия, Палестина и България, които провеждат семинари и дискусии.

На самия фестивал ще присъстват посланиците на Индонезия, Египет и Палестина, представители на Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Министерството на образованието, кмета на община Лозен, представители на студентски и младежки организации, ученици от Лозен и още 4 софийски училища.

В концерта ще участват: Биг Бенд Благоевград, Румяна Коцева и учениците от нейния клас по поп и джаз пеене с „Българските евъргрийни от 80-те”, Дамската рок група „Дивайн” и балет „Веда Джуниър”. Освен това ще бъдат представени танци от Индонезия и Палестина, както и японска чайна церемония. Посетителите ще могат да опитат безплатно храни и специалитети от Индия, Мароко, Испания и България. Ще могат да се научат да правят японски оригами, да участват в построяването на „стена на мира” и така да отправят своето послание за мир по света.

Дата: 21 септември 2014 г., неделя
Час: от 11.00 до 16.00 ч.
Място: Центъра на Българския Червен кръст в с. Долни Лозен, Софийско
Транспорт: автобуси № 5 и № 7.

Advertisement