Connect with us

Tехнологии

Филмово производство в облака – Microsoft и The Walt Disney Studios ще разработват съвместно иновации

Avatar

Публикувано

на

Disney Microsoft PR 1

Microsoft и The Walt Disney Studios обявиха началото на 5-годишно партньорство за иновации в областта на създаването и дистрибуцията на видео съдържание в облачната платформа Microsoft Azure (https://news.Microsoft.com/2019/09/13/microsoft-and-the-walt-disney-studios-to-develop-scene-to-screen-content-workflows/). Чрез технологичния хъб StudioLAB на The Walt Disney Studios, създаден да усъвършенства разказването на истории чрез най-модерните инструменти, двете компании ще разработват решения, базирани на облачни технологии. Целта е да се ускори въвеждането на иновации в процесите по продукция и постпродукция на The Walt Disney Studios, или по пътя „от сцената до екрана“ („scene to screen“).

Работните процеси по филмовото производство ще се реализират върху платформата Azure. Очаква се първите филми, монтирани в облака, да излязат на големия екран след 12 до 18 месеца. Така в бъдеще логото на Microsoft може да присъства във финалните надписи на блокбастърите на Disney. Партньорството между компаниите е обявено през септември 2019 г., по-малко от два месеца преди стартирането в САЩ на дългоочакваната нова услуга Disney+ за стрийминг на видео съдържание.

„Облачните технологии за медийната индустрия достигнаха преломна точка. Не е изненадващо, че The Walt Disney Studios, чието наследство е основано на страстта към иновациите и технологиите, са начело на тази трансформация“, заяви Кейт Джонсън, президент на Microsoft САЩ. „Мащабният капацитет, глобалната достъпност и водещите в бранша решения за съхранение на данни и свързаност на Azure ще се комбинират с богатия лидерски опит на Disney в индустрията. Това ще отвори нови възможности в областта на медиите и развлеченията и ще осигури нови начини за творчество и създаване на съдържание в голям мащаб. С Azure като облачна платформа за съдържание, ние сме щастливи да работим с екипа на StudioLAB и да развиваме иновациите в широкото портфолио от студия на Disney“, допълва тя.

„Като преместваме много от работните си процеси на продукция и постпродукция в облака, се надяваме, че ще можем да създаваме съдържание по-бързо и ефективно по целия свят“, коментира Джейми Ворис – главен технологичен директор на The Walt Disney Studios. „Чрез това партньорство за иновации с Microsoft имаме възможност да организираме по-добре много от процесите си, така че талантливите ни режисьори могат да се фокусират върху това, което правят най-добре“, продължава той.

Партньорствата и умните платформи и продукти на Microsoft ще позволят на медийните компании безпроблемно да преместят изцяло дейността си в облака. Така ще се стимулират креативността и добрата работа в екип и ще се оптимизира дигиталната верига на доставки. Освен това ще се привлече по-голяма аудитория, което ще генерира повече приходи.

Advertisement

About Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @Microsoft) enables digital transformation for the era of an intelligent cloud and an intelligent edge. Its mission is to empower every person and every organization on the planet to achieve more.

Continue Reading
Advertisement