Connect with us

Кино

Филмът „Екатерина“ с премиера на голям екран в Дома на киното

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

На 20 февруари (неделя) от 17:00 часа в Дома на киното в рамките на фестивала „Златен Ритон”, филмът „Екатерина“ ще бъде представен на широк екран. Филмът е копродукция на обществената телевизия и е посветен на живота и дейността на забележителната българка Екатерина Каравелова.

Дебютният документален филм на режисьорката Бояна Топчийска е създаден в чест на 160-тата годишнина от рождението на знаменитата Екатерина Каравелова. Сценарист на филма е Юрий Дачев, оператор е Георги Гвоздев, а композитор – Александър Костов. В ролите на Екатерина зрителите ще видят Божидара Цекова, Елица Костова, Ива Николова, а в ролята на Петко Каравелов влиза Адриан Филипов.

Продуцент на филма е Павел Павлов – „Фул Муун Улф“ ЕООД в копродукция с  Българската национална телевизия, „Джули Марули“ ЕООД и е с подкрепата на ИА НФЦ. Продукцията е със субтитри за хора с увреден слух.

Българската национална телевизия е най-големият продуцент на телевизионно кино, а филмът „Екатерина “ е част от филмопроизводство на обществената телевизия.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement