Connect with us

Музика

Фолклорен концерт „Песен и Радост“ без възрастови ограничения

Avatar

Публикувано

на

С красиви народни песни от различните фолклорни области на България млади артисти ще зарадват публиката на Дом за стари хора „Св. Симеон“ в гр. Сливница. На 19 март специално за тях ще се проведе Фолклорен концерт „песен и радост“.

Инициативата е на младите музиканти Мария Магдалена Брегова /сопран/, Ася Любенова /мецосопран/, Милена Великова /мецосопран/, Калина Иванова /алт/ и Деница Йорданова /пиано/. Вдъхновени от българските традиции, бит и култура те ще споделят с публиката от дома пъстротата и разнообразието на българския музикален фолклор. Техните изпълнения включват камерни вокални песни, автентични народни песни и песни в съпровод на пиано от различните фолклорни области на България. Целта на това събитие е да внесе радост, разнообразие и празничност в ежедневието на възрастните хора.

Организаторите на събитието споделят, че подобни социални инициативи трябва да заемат важно място в културния афиш на всяко населено място.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд  „Култура“ –  програма „Творчески стипендии“ и с партньорството на Дом за стари хора „Св. Симеон“ в гр. Сливница

Continue Reading
Advertisement