Connect with us

Музика

Фолклорен проект MyStory Of Folklore в Sofia Live Club

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

На 13 ноември 2017 г. от 19 ч. в Sofia Live Club виртуозите на народната музика Мария Александрова (вокал), Петър Йорданов  ̶  Бъни (перкусии), Христина Белева (гъдулка), Ангел Димитров (тамбура) и DJ Nevahrest представят за пръв път в София новоизгряващия проект MYSTORY OF FOLKLORE  ̶  неочаквана концепция за фолклорния и етнозвук, пресъздаваща и модернизираща традиционната фолклорна музика по впечатляващо иновативен начин.

Музикалната идея на MyStory се ражда преди години като комбинация на акустичен и електронен звук в пластична амалгама, която не ги противопоставя, а ги съчетава в единна хармония, включвайки постепенно и органично човешки глас. Проектът прохожда през 2016 г., а първото участие е на фестивала „Drum and Jazz“ 2017 г. в Пловдив. Всеки от участниците, постепенно приобщени към групата, вгражда дългогодишния си опит на музикалната сцена в обединените усилия за създаване продукт, лишен от его и отвъд чисто личностната изява, вдъхновен от българския фолклор и древните традиции.

Музикантите изпълняват български народни песни, всяка със своята лична история, вплели живота и емоциите на българите в миналото с техните мисли, чувства, беди и светоусещане. МyStory пресъздава тази атмосфера и пренася слушателите в дните на техните предци.

Логото на проекта е вдъхновено от старинния символ на бог Тангра, въплъщаващ представата за Природата, Слънцето, Бог и Вселената. Наречен е MyStory на „майсторите“, занаятчиите, създавали отделните елементи от бита на българина и предавали от поколение на поколение стари занаяти и технологии, запазвайки древните традиции. „Моята история“ обаче е и историята на българина, на всеки от нас. Проектът цели не просто да я запази, а да възроди народните песни и легенди от родния бит за различните поколения по необикновен начин, включвайки електронна музика, фотография, кинематография, сценография, художествено осветление и др.

Advertisement

Групата ви очаква в Sofia Live Club хора от всякакви възрасти, едновременно носещи българското в себе си, но и отворени за предизвикателства и нестандартно звучене.

Преди появата на групата на сцената подгряващо рамо ще дадат китаристът Петър Георгиев и Павел Терзийски, вокал.

На концерта ще се продава демо албум със 7 парчета, който ще могат да будат закупени и онлайн.

 

 

Advertisement

Проектът е представен от новосъздадената продуцентска къща DiMar Studios.

Continue Reading
Advertisement