Connect with us

Музика

Фортисимо Фамилия с концерт за сезоните в музиката

Avatar

Публикувано

на

Лия Петрова, снимка: ПР

Солист е блестящата цигуларка Лия Петрова

Виртуозната цигуларка Лия Петрова ще изпълни най-красивата класическа музика, вдъховена от различните годишни времена на 27 март от 11 ч. в зала „България“.

“Сезоните” е най-новата музикална история на детската музикално- образователна програма на Софийската филхармония, Фортисимо Фамилия. Концертът е подходящ за деца и възрастни, любопитни да научат увлекателни истории от света на класиката.

В приказката с произведения, описващи цикличността на Земята, сътворени от гениите Вивалди, Чайковски, Дебюси и други, децата ще научат и любопитната история на музикалния ключ Сол.

Advertisement

Историята за вълшебния ключ ще разкаже сладкодумната актриса Богдана Трифонова – дългогодишен посланик на детската музикална програма. А оркестърът на Софийската филхармония ще дирижира Павел Златаров.

Срещата на младата цигуларка Лия Петрова с публиката винаги е емоционална и вълнуваща. Лия е била солист на филхармониите на Брюксел, Люксембург, Осака и Монте Карло, Камерния оркестър на Лозана и Националния оркестър на Монпелие. Като камерен музикант свири с изявени изпълнители като Готие Капюсон, Юджа Уанг, Катя Буниатишвили, Гари Хофман, Джан Ванг, Луи Лорти и др. Сред ярките й изяви е участието й в проекта „Марта Аргерич и приятели“ в Атина и Франция през 2016, където свири заедно с Марта Аргерич, Рено Капюсон, Юри Башмет и Миша Майски.

Билетите за концерта са в продажба в платформата на Ивентим, както и на касата на зала “България”.

Continue Reading
Advertisement