Connect with us

Литература

„Хавра“ от Захари Карабашлиев гостува във Варна

Avatar

Публикувано

на

Poster Havra PremieraVarna

На 29 септември от 18:30 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ една книга ще размести пластовете на историята.

„Хавра“от Захари Карабашлиев се завръща в родното място – Варна, или там, където започва всичко!

Актьорът Симеон Лютаков ще ви преведе през територията на романа, а малко по-късно на сцената ще се качат уважаваният журналист и продуцент Георги Тошев и самият Захари Карабашлиев, за да ви разкрият любопитни подробности около създаването на един от най-дългоочакваните романи на годината.

Напрегнат сюжет и чувствителност, рисуваща двата бряга на истината – там, където история и настояще се срещат, любов и гняв се надбягват и истината търси своето възмездие, ще откриете едно от многото значения на „Хавра“. Или свое собствено такова.

Очакваме ви на 29 септември от 18:30 ч. Вход свободен. Фейсбук събитието може да откриете тук.

Advertisement

„Хавра“ е вторият роман на изтъкнатия писател Захари Карабашлиев и вече няколко седмици оглавява класациите, девет години след безапелационния успех на „18% сиво“ . Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната история на една от ключовите фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена, апатична и гротескна България.

В мащабния и същевременно интимен свят на „Хавра“ история и настояще се срещат, факти и фикция се преплитат, редуват се напрегнато действие, лиричност и психологизъм и единствено силата на човешката воля може да промени хода на историята.

Continue Reading
Advertisement