Connect with us

Музика

Хиляди пяха „Облаче ле бяло“ със Силви Вартан

Avatar

Публикувано

на

Sylvie Forever Live Sofia 2

снимка: ПР

Легендарната певица се сбогува с българската публика в два емоционални концерта през изминалата седмица

Емблематичната за поколения българи певица – Силви Вартан, изнесе два грандиозни концерта, с които разчувства своите фенове и остави у тях спомен, който ще помнят завинаги. Концертите се проведоха на 19 април в ДКС, Варна и на 21 април в зала 1 на НДК, София, като част от прощалното турне на певицата, озаглавено „Силви Завинаги“. Пълни зали, верни почитатели и най-обичаните песни на Вартан в едно двучасово шоу, което като машина на времето водеше публиката през музиката на Силви от 60-те до днес. Най-емоционалният момент и акцент в програмата беше изпълнението на песента „Облаче ле бяло“, което накара многохилядната публика да запее с нея.

Sylvie Forever Live Sofia

снимка: ПР

„Не мога да опиша щастието, което изпитах от срещата си с толкова много хора в България по време на турнето ми. Вие сте изключителна публика и аз винаги ще ви нося в сърцето си и ще се връщам към тези безценни моменти, които споделихме. Благодаря ви! За мен беше чест!“, сподели Силви Вартан.

Над 32 песни и редица оригинални клипове на Силви Вартан бяха споделени с българската публика във Варна и София. От сцената прозвучаха песни като „ La Maritza”, “La plus belle pour aller danser”, “Comme un Garçon”, “Nicolas” и още много други. Специална част от концертите бяха посветени и на първата истинка силна любов на певицата – Джони Холидей. Но най-затрогващият и личен момент за всички беше изпълението на песента „Облаче ле бяло“. След концертите Силви Вартан се срещна със свои почитатели и поговориха за любовта на живота ѝ – музиката.

Advertisement

Sylvie Forever Live Sofia 4

снимка: ПР

Концертите се проведоха под патронажа на Министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Събитието в София е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

Събраните средства от концерта ще бъдат инвестирани в подкрепа развитието на млади артисти и осигуряването достъпа им до творческите индустрии в рамките на предстоящия Международен фестивал на късометражно кино In The Palace Short Film Festival! Очаквайте подробности за тазгодишното издание на събитието скоро.