Connect with us

Компании

Хиляди фенове на бирата се събраха за откриването на тазгодишното издание на Beerфестът в Столицата на бирата

Avatar

Публикувано

на

С богата програма се завърна биреният фестивал на Столицата на бирата, организиран от Община Стара Загора и пивоварна Загорка. Beerфестът бе официално открит на връх националния празник 6-и септември от г-н Йордан Николов, заместник кмет на Община Стара Загора. Той посрещна жителите и гостите на града с думите: „С гордост можем да кажем, че Стара Загора е Столица на бирата, не само защото е мястото, където се произвеждат най-големи количества от напитката на национално ниво, а защото цялата история на индустрията в града ни вече 113 години неизменно е свързана с пивоварна Загорка. Щастливи сме, че Община Стара Загора има лоялен и коректен партньор в лицето на Загорка АД.“

В празничната първа вечер на Beerфестът на сцената се качиха музикантите от Jin Monic, които нажежиха атмосферата в Градската градина на Стара Загора и подгряха публиката за изпълнението на една от най-любимите рок групи на България. Още със самото си излизане Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени накараха хилядите фенове да запеят в един глас с тях. Част от незабравимия музикален спектакъл станаха най-популярните и обичани от старозагорци хитове, както и парчета от новия албум на бандата.

Beerфестът_Stefan Valdobrev i Obichaynite zapodozreni_2

В дните до 11-и септември на сцената на Beerфестът ще се качат едни от най-добрите български групи. Жителите и гостите на Столицата на бирата ще могат да видят на живо Б.Т.Р., Сигнал, Обратен ефект, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, както и много млади и талантливи музиканти като Bears & Hunters, Red Hot Chili Peppers Tribute BG, Perfect Strangers, Affection, Royal Aligators и Rock Stage.

Beerфестът и тази година ще бъде олицетворение преди всичко на забавлението. А какво би била една Столица на бирата без своите квартали? Тематичните квартали, посветени на седем любими марки, ще предоставят на посетителите забавни игри и информативни активности, чрез които всеки ще може да научи любопитни факти за любимото пиво, но и за традициите на пивоварството в града.

Beerфестът_Zagorka

  • Ретрополис на Загорка Ретро ще ви върне към духа на неостаряващото, където ще имате възможност да играете разнообразни игри като карти, табла и федербал. Освен това, в този квартал ще става записването за безплатно посещение на музея „Светът на Загорка“, който специално ще бъде отворен за гости през всичките дни на феста. В него ще можете да се запознаете с историята на бирата, както и да разгледате колекция от над 130 уникални експоната. За целта само трябва да отидете в квартала Ретрополис, където екипа на място ще ви помогне да се запишете и станете част от „Светът на Загорка“.
  • Специалното предградие на Загорка Специално ще ви предложи неповторими моменти във виртуалната реалност.
  • В Пивката зона на Ариана посетителите ще търсят кой изпи бирата. А освен да се щракнат за спомен на фото-инсталацията, всеки ще може да пробва футболните си умения по джага, както и да спечели разнообразни награди.
  • В центъра на столицата Downtown ви очаква Heineken, където гостите ще имат възможност да се позабавляват под звуците на клубна музика, докато отпочинат сред светещи мебели и барове. Тук ще разберем какво стои зад червената звезда – успеете ли да съберете компания от 5 човека, пред вас ще се разкрият невероятните истории на бранда и всички ще си тръгнете със специални награди от Heineken.
  • В Малкият Амстердам Amstel ще ви покаже, че качествените неща отнемат време и ще можете да си направите красива снимка с разнообразни видове мустаци и фон. Освен това, тук ще бъде предизборния щаб на кметските избори. Миналата година за първи път беше избран кмет на Столицата на бирата, тази отново ще бъдем в предизборна кампания. Всеки би могъл да се опита да стане Кмет на Столицата на бирата, доказвайки своите познания в областта на пивоварството. Но си вземете всички бирени експертизи с вас, защото тази година теста е по-труден от всякога.
  • В квартал Stolichno бихте могли да дегустирате различни комбинации от храни, които вървят с трите Stolichno Weiss, Bock и Pale Bock.
  • Има и още едно място, Ghost town, мистичния квартал на Крадецът на ябълки. Той ще бъде там, където си пожелае. Всеки ден Крадецът ще си харесва по един чужд квартал и просто ще се настанява в него така, както само той си може – отмъквайки най-доброто от него.

Beerфестът_Kmet

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ бихте могли да откриете на страницата във Facebook:  https://www.facebook.com/thebeerfest

Advertisement

Beerфестът – гр. Стара Загора, 6-11 септември, парк „5-и октомври“ (Градската градина)

Beerфестът се организира от ЗАГОРКА АД под патронажа и със съдействието на Община Стара Загора.

Beerфестът_Amstel

Continue Reading
Advertisement