Connect with us

Музика

Хърватската пънк-рок банда Hladno Pivo за първи път в България!

Avatar

Публикувано

на

DSC9932

снимка: PR

На 25 февруари в голямата зала на клуб Mixtape 5  за първи път у нас гостува едно от култовите имена на западно-балканската рок сцена – хърватите Hladno Pivo! Бандата, кръстена на любимата на всички рок фенове студена бира,  идва у нас по покана на Продуцентска компания АРТ БГ.

Повлияни от Ramones, Dead Kennedys, Motorhead и AC/DC, още от самото си създаване Hladno Pivo се превръщат в сензация с енергичния си суров звук и социални текстове, a през годините единодушно са обявени от феновете и критиката за най-популярната пънк-рок банда на Балканите изобщо.

Основани в Загреб през 1987 г., вече три десетилетия Hladno Pivo нажежават до червено клубове и концертни зали не само в родната си Хърватска, но и в цяла бивша Югославия.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“600″]DSC9617[/media-credit]

С 8 студийни и 4 лайв албума в своята „пивография“, Hladno Pivo постепенно надграждат ранното си първично пънк звучене, създавайки собствен характерен звук, смесица от пънк, метъл, хард рок, хип-хоп и балкански етно ритми.

Advertisement

Днес Hladno Pivo покоряват град след град с разтърсващите си лайвове, обикновено напълно разпродадени, с ярко сценично присъствие, въздействащо на публиката като ток с високо напрежение.

Освен с наелектризиращата си сила на живо, Hladno Pivo могат да се похвалят и с цял куп награди: 14 пъти носители на Порин (хърватските Грами). Хелзингският комитет за човешки права присъжда на групата и престижното отличие на името на Йошко Кулишич за техния принос в разпространяването на послания за толерантност в Република Хърватска и целия бивш югославянски регион.

Билети: от Eventim: http://bit.ly/HladnoPivoSofia
Първите 100 броя – на цена 25 лв
Следващите 200 броя – на цена 30 лв
Редовна цена: 35 лв
Цена на място: 40 лв.
Официално Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/1389200204432147/

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement