Connect with us

Музика

Цели четири от фестивалите на EXIT са номинирани за Европейски фестивални награди!

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Идеята за важността на популяризирането и развитието на фестивален туризъм в нашия регион току-що беше потвърдена от една от най-престижните асоциации за награди в световната музикална индустрия. Цели четири фестивала от семейството на Exit – EXIT, Sea Star, Sea Dance и No Sleep – ще се борят за така желаните Европейски фестивални награди (EFA).

Публикуваният списък с номинирани разкрива, че тазгодишното издание на EXIT ще се бори за титлата „Най-добър голям фестивал“, награда, която фестивалът в Нови Сад вече е печелил два пъти – през 2013 и 2017 г.

В надпреварата за титлата „Най-добър среден по големина  фестивал“, включващ събития с до 40 000 посетители на ден, ще видим фестивали на Exit от съседни страни – Черногорският фестивал Sea Dance в Будва, който спечели тази награда през 2014 г., и хърватския фестивал Sea Star в Умаг. Наскоро приключилият фестивал No Sleep, все още официален „Най-добър нов европейски фестивал“, получи първата си номинация за „Най-добър фестивал на закрито“.

Гласуването за Европейските фестивални награди е отворено за публиката и ще продължи до 7 декември. На официалния сайт на Европейски фестивални награди official website  или чрез този линк  link

Advertisement

Гласовете на глобалната публика, съчетани с гласовете на журито от водещи експерти в музикалната индустрия, ще решат победителите. Победителите ще бъдат обявени на 18 януари следващата година на церемония по награждаването при откриването на фестивала Eurosonic Noorderslag в Гронинген, Холандия.

БИЛЕТИТЕ ЗА EXIT 2023 ВЕЧЕ СА В ПРОДАЖБА!

Следващото издание на фестивала EXIT ще се проведе от 6 до 9 юли 2023 г. в Петроварадинската крепост в Нови Сад. Билетите за ранно записване са в продажба на цена от 130 лв. с 50% намаление. Билети могат да бъдат закупени от сайта на фестивала EXIT EXIT festival и от пунктовете за продажба на bilet.bg, както и онлайн от този линк