Connect with us

Култура

Цената на съвършеното образование в „За ваше собствено добро“ от Саманта Даунинг

Avatar

Публикувано

на

Елитна гимназия се превръща в сцена на мрачни убийства и интриги.

Дебютният роман на американската писателка Саманта Даунинг „Моята прекрасна съпруга“ – разтопи сърцата на любителите на психологическия трилър, а книгата се превърна в истинска сензация в световен мащаб.

Сега е време за нов трилър от авторката – „За ваше собствено добро“ – в който едно престижно частно училище, пълно с пречещи родители и прекалено нетърпеливи възпитаници, ще получи урок, който няма да забрави. За  тяхно собствено добро.

Всички уважават Теди Кръчър. Преди шест месеца е получил приза „Учител на годината“ в елитната академия „Белмонт“, която внимателно подбира своите ученици,  и е готов да се срещне с всеки притеснен родител и да направи най-доброто за своите ученици. Поне за тези, които заслужават. Богатите лекенца, които плащат на някой друг да им пише домашните, трябва да бъдат наказани.

Естествено, за да станат по-добри. И когато това не може да стане по каналния ред, Теди трябва да намери други начини, за да въздаде справедливост. Все пак в живота си има правила.

Advertisement

И той ще ги наложи.

Цената на съвършенството е висока, а академия „Белмонт“ тепърва ще трябва да я плати…

Мрачен, забавен и ексцентричен, „За ваше собствено добро“ от Саманта Даунинг не отстъпва по нищо на дебютния „Моята прекрасна съпруга“ и ще накара и най-запалените почитатели на жанра да се усъмнят в своята преценка.

Саманта Даунинг прави това, което умее най-добре – да създаде интимна история, която ни поставя в съзнанието на психопата и ни кара да погледнем света през неговите очи. А ако това, което видим ни хареса?

Advertisement
Continue Reading
Advertisement