Connect with us

Култура

Четвъртият роман от поредицата „Станисласки” на Нора Робъртс е на пазара

Avatar

Публикувано

на

druzko chenge cover

Неудържима страст, белезници и съспенс изпълват страниците на четвъртата книга от поредицата „Станисласки” на известната американска писателка Нора Робъртс. Романът „Дръзко ченге” (ИК „Сиела”) ни запознава с историята на най-малкия брат от рода Станисласки – Алекс, който е дълбоко убеден, че е видял всичко на този свят, докато не среща русокосата красавица Бес Макний.

Многобройните фенове на феномена в съвременната американска литература Нора Робъртс имат нов повод за радост! На български език излезе четвъртата книга от поредицата „Станисласки” – романът „Дръзко ченге”. Този път в светлината на прожекторите на любимата авторка на поколения романтици е най-малкият брат от семейство Станисласки – забавният и на пръв поглед лекомислен Алекс, познат на работното си място като безкомпромисно ченге, отдавна изградило репутацията, че действа бързо и постига резултати. Две жестоки убийства на проституки принуждават дръзкото ченге да проведе тайно разследване по случая. Докато изпълнява служебния си дълг като полицай под прикритие, очарователният Алекс Станисласки случайно среща русокосата Бес Макний – сексапилна сценаристка в популярен телевизионен сериал, която се преструва на проститутка в района на двете убийства, с едничката цел да се въплъти в персонажите, за които пише. Силното взаимно привличане от пръв поглед, което изпитват подлага на съмнение увереността и на двамата герои. Бес разкрива на привлекателния Алекс мотивите си да се преструва на лека жена и започва да го следва навсякъде в опита си да придаде повече достоверност на своя сценарий. В нейно присъствие Алекс губи хладнокръвието си, а в ума му започват да се въртят все по-непривични мисли за обръгнал полицай, като него. Очаква ни напрегната любовна история, чийто край е повече от интригуващ!

Ако има някого, за когото можем да твърдим, че е бестселъров автор на New York Times, то това е Нора Робъртс. Писателката безспорно е едно от явленията в съвременната американска литература с повече от 200 публикувани книги, издадени в над 30 страни по света в общ тираж от над 400 000 екземпляра. Родена през 1950 г. в щата Мериленд, САЩ, Елинор Мари Робъртсън е най-малкото от пет деца и единственото момиче сред тях. Част от образованието си получава в католическо училище, а скоро след като завършва се омъжва за първи път – брак, от който писателката има двама сина. Макар да е работила за кратко като секретар, литературата винаги е привличала Нора Робъртс. През зимата на 1979 г. свирепа снежна буря блокира града, принуждавайки младата майка да остане у дома с двете си невръстни деца. Именно тогава тя посяга за първи път към молива и листа, а първата й книга – „Ирландска магия”, излиза две години по-късно – през 1981 г. Оттогава насам всичко, както се казва, е история. При това история, която далеч не е към края си, тъй като авторката продължава да пише активно и днес.

Преводът на „Дръзко ченге” от английски език е на Ирина Димитрова. Предишните три книги от поредицата са „Наташа”, „Нежно откритие” и „Съдружник по неволя”.

Continue Reading
Advertisement