Connect with us

Lifestyle

Четири БГ компании в конкурса Chivas Venture 2018

Avatar

Публикувано

на

снимка: Tyler Curtis/ Chivas Regal

Приключи първият етап на най-мащабната международна инициатива за търсене на бизнес проекти със социална значимост – Chivas Venture 2018 с награден фонд от 1 млн.щ.д. Тази година в надпреварата се включиха 29 държави от пет континента, между които и България. В локалното издание на конкурса взеха участие 53 стартиращи компании, организации и социални предприемачи, които вярват, че светът може да бъде по-добро място за живеене и са готови да използват силата на предприемачеството, за да внесат позитивна промяна в средата около тях.

Журито на конкурса, чиито състав тази година включва технологичния и социален предприемач Боян Бенев, Галя Прокопиева – изпълнителен директор на „Икономедиа“, Манол Пейков – собственик на издателска къща „Жанет 45“, Христо Христов – изпълнителен директор на „Нетинфо“, Станислав Сираков от LAUNCHub, и Елена Маринова – президент и съдружник в „Мусала софт“, оцени оригиналните идеи, креативността, амбицията и предприемаческия дух на кандидатите.

В следващия кръг продължават четири български компании със социално значими каузи. Според журито те имат най-голям потенциал за успех на глобално ниво и най-добри възможности да предложат работещо решение за справяне с общовалиден световен проблем.

Компанията победител, която ще представи България на глобалния финал и ще се бори за дял от наградния фонд от 1 млн.щ.д., ще стане ясна в рамките на специално събитие, в което участниците ще представят идеите си пред журито на конкурса. Българският финал ще се състои на 12 януари от 19:00 ч. в галерия „Сан Стефано“

Advertisement
Continue Reading
Advertisement