Connect with us

Музика

Шведите pg.lost идват в клуб Live & Loud

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

pg.lost е шведска група с богата музикална палитра. Звукът им пулсира с тежка меланхолия, но в него има и здравословна доза мръсен, смазващ рокендрол – нещо, което трудно се намира във все по-нарастващата маса пост-рок музика.

Последният им албум, озаглавен „Versus“, се заражда от песен, която се състои от две много различни и контрастиращи идеи, които никога не са замисляни като една песен, а в крайна сметка взаимно се допълват. Групата обяснява, че Versus не описва непременно връзката между антагонистични реалности.

Густав Алмберг коментира: „Възможно е някои неща, които на повърхността изглеждат съвсем различни, да се съчетават перфектно. Заглавието на албума е най-вече отражение на днешното общество, което изглежда все по-поляризирано. Границите на това, което е добре да се казва или прави, непрекъснато се местят в посока към нещо дехуманизиращо, а всички проклети идиоти изпълзяват от пещерите си и стигат чак до върха на планината.”

Докато някои елементи от албума са познати на феновете на pg.lost, има и някои явни различия с по-ранните им издания. Ефектните наситени вокали, които бяха запазена марка на предишните албуми на pg.lost, изчезват във „Versus“ и се отваря повече пространство за клавирни и синтезатори. „Кристиан беше на тежко турне с Cult of Luna и по това време свиреше на клавирни ежедневно и така се зародиха много идеи за песни, в чиято основа стоят синтезаторите. Предполагам, че това помогна на групата да тръгне в нова звукова посока“, коментира Алмберг.

Мръсният, смазващ рокендрол се показва в тежкия финал на монументалното първо парче от албума „Ikaros“, в изразения дисторшън на баса във второто парче „Off the Beaten Path“ или в просторното звучене на ударните в целия албум.

Advertisement

Групата печели награда за най-добро представяне на Kahoo Awards.

За феновете на: MONO, Explosions In The Sky, Mogwai, Cult of Luna, EF, Caspian, Russian Circles

За повече информация можете да следите и Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/176681722966387/