Connect with us

Музика

Шестото издание на Банско Опера Фест вече е три дни

Avatar

Публикувано

на

NLE 0921

На 27-ми, 28-ми и 29-ти август в Банско за шести пореден път ще звучи класическа музика под открито небе. Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик представят продукция на високо професионално ниво за всички гости и жители на курортния град, а фестивалът вече продължава три дни.

В първата фестивална вечер зрителите ще се насладят на класическа балетна постановка – на 27-ми август август балетът на Държавна опера Русе ще представи световноизвестният “Дон Кихот” по адаптацията на Силвия Томова, която гарантира една вълшебна вечер за всеки почитател на балетното изкуство.

Във втората вечер на фестивала, Държавна опера Варна ще представи операта от Жорж Бизе “Кармен” под диригентската палка на Светослав Борисов и режисьорската работа на Кузман Попов. Солисти в брилянтното произведение на Бизе са големи имена от българската оперна сцена – Даниела Дякова, Иван Момиров, Пламен Димитров, Евгени Станимиров и други.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“763″]daniela dyakova[/media-credit]

Последната съботна вечер, на 29-ти август, ще е посветена на бляскавата оперета „Царицата на чардаша“ от Имре Калман, представена от Държавна опера Русе с диригент Найден Тодоров и режисьор Марио Николов. Организаторите от Монте Мюзик и Държавна опера Русе за пръв път поставят оперета в рамките на фестивала и неслучайно подбират една от най-красивите и запомнящи се оперети. В главните роли участват Мария Цветкова и Марио Николов.

Шестото издание на оперния фестивал отново ще бъде на централния площад „Никола Вапцаров“ в град Банско. Входът е свободен, а представленията започват от 20:30ч.

Advertisement

 

Continue Reading
Advertisement