Connect with us

Lifestyle

Шоурум PREGO Live Your Style София официално отвори врати и даде старт на първата социална кулинарна платформа в България

Avatar

Публикувано

на

RoyalNature muffins2

снимка: PR

Официалното откриване на шоурум PREGO в София и старта на първата социална кулинарна платформа Vkusnotiiki.bg се превърнаха в своеобразен празник на храната и здравословния начин на живот, както и едно незабравимо шоу за всички присъстващи.

Гостите бяха сърдечно посрещнати от домакините на събитието и имаха възможността да се запознаят отблизо с най-новите тенденции от света на кухненското оборудване. Междувременно научиха и много кулинарни тайни от професионални готвачи. А специалната шоу кухня на новостартиращата кулинарна платформа Vkusnotiiki.bg, направена изцяло по идея и проект на Александра Раева, беше гвоздеят на вечерта и една от многото изненади, които домакините бяха подготвили за своите гости.

Какво се случи в шоу кухнята

Суши майсторът Дончо Димитров направи автентична суши демонстрация и разкри основни тънкости в начина на приготвяне и консумация. С помощта на Алекс Раева и Катерина Евро, световният шампион по граплинг и един от най-добрите функционални треньори в България, Ангел Караиванов приготви лесни и здравословни бонбони и обясни какви са ползите от здравословното хранене. Гостите за първи път опитаха и здравословни мъфини от червен боб, без подсладители и консерванти и научиха някои от тайните в приготвянето на здравословни сладкиши. Шеф Цветомир Николов, гoтвaч № 1 нa Бългapия зa 2015 г., който е работил в ресторанта на Гордън Рамзи и е бил обучаван лично от него, представи своя поглед върху азиатската кухня и направи уникално тепаняки шоу. Сомелиер разкри тайните на виното и неговата дегустация, а гостите имаха възможност да упражняват новопридобитите знания и умения.

Advertisement

В специално обособена зона в близост до шоу кухнята на Вкуснотийки, всички се наслаждаваха на акустични версии на популярни поп и R&B песни в изпълнение на група Smile Dude.

Присъстващите научиха също така и много за последните тенденции в областта на интериорния дизайн, технологическите новости и иновативните материали от света на кухненското оборудване. Голяма атракция в зоната за готвене бяха котлоните с вграден аспиратор, които не просто изсмукват неприятните миризми в кухнята, но го правят без да се налага да има отвор за отдушник. Бяха представени нови, модерни покрития от камък, метал, кожа и дърво. Гостите изпробваха и плот от камък, който не се драска. Проектантите на PREGO бяха на разположение през цялата вечер, за да разкрият всички тайни на съвременната кухня.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“600″]Brila[/media-credit]

На събитието присъстваха строителни предприемачи, архитекти, дизайнери, вносители на кухненско оборудване, медийни личности, кулинари и много други.

Всички имаха възможност да гласуват за модел кухня, която им е харесала най-много. След преброяване на гласовете, в края на вечерта, фаворит в модерния стил се оказа модел Brila, а в класически стил модел Verona. Тези два модела ще бъдат предложени на клиентите на специална промоционална цена само през месец август.

Домакините споделиха с публиката, че това събитие е началото на много нови начинания и подкрепа за активното кулинарно общество в България. Шоурумът ще даде сцена на млади музиканти и изпълнители. Ще се правят и благотворителни обяди и вечери, където всеки желаещ може да се включи в приготвянето на трапеза за деца и възрастни в неравностойно положение. Ще се организират и редица други събития в полза на обществото, които ще затвърдят корпоративната социалната отговорност на компанията.

Advertisement

За Vkusnotiiki.bg

Вкуснотийки е един от водещите кулинарни сайтове в България, който от години помага на хиляди домакини и любители готвачи да овладяват изкуството на готвенето. След две години усилен труд и постоянство, цялостното обновяване на сайта е вече факт – стартира първата социална кулинарна платформа в България.

Основната цел е да се създаде нов вид кулинарно общество, което да се подкрепя и да си помага с различни трикове и съвети, с намирането на рецепти за традиционни ястия и справянето с много други кулинарни предизвикателства.

Как работи Вкуснотийки – всеки регистриран потребител може да създаде свой собствен кулинарен блог, в който да споделя своите шедьоври, съвети и предпочитания за храна и напитки. Чрез профила си, посетителите на платформата могат да дават предложения и коментари, да оценяват други кулинари, да трупат точки чрез добавяне на различни рецепти, да споделят готварски хитринки, които потребителите да изпробват и оценяват. Представете си Facebook, но само за храна.

Още един любопитен факт за платформата е, че дизайнът е дело на един от финалистите в предаването Master Chef – Георги Ангелов. Самият той сподели по време на събитието, че основната му цел при дизайна на платформата е да бъде изчистен и да кара потребителите да се чувстват уютно, когато използват сайта.

Advertisement

Основен акцент ще бъде кулинарното онлайн предаване на Вкуснотийки, над което в момента екипът усилено работи. В специалната шоу кухня ще гостуват интересни публични личности с афинитет към готвенето, любители готвачи, а също така и едни от най-добрите кулинарни майстори в България и чужбина.

Вкуснотийки не е просто кулинарна платформа – ­това е място за хора, които истински се наслаждават на храната и се стремят да живеят вкусно и в хармония със себе си.

Може да влезете на www.vkusnotiiki.bg и да се регистрирате още сега, за да станете част от новото кулинарно общество на България.

Continue Reading
Advertisement