Connect with us

Общество

Юлиан Вебер открива 15-ото издание на „Антистатик“ в София

Avatar

Публикувано

на

снимка: © Antistatic 2022

Гьоте-институт България и организаторите на 15-ото издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ Ви канят на откриването на събитието на 9-и май, 19:00 часа в Национална галерия „Квадрат 500“. Началото на фестивала ще постави германският хореограф и визуален артист Юлиан Вебер, който ще представи своя проект „Дуети с абстракции“, инволвирайки произведения на български артисти в своя пърформанс.

Немското участие на тазгодишния фестивал продължава и с гостуването на хореографката Зуфит Симон, която ще представи „Странни чужди тела”, изпълнение, вдъхновено от текста на френския философ Жан-Люк Нанси, „58 индекса за тялото“. Заповядайте в „Топлоцентрала“ на 10-и май от 19:30 часа, където след пърформанса, ни очаква и разговор на живо с творческия екип и философа Боян Манчев.

Престоят на Юлиан Вебер в България ще приключи на 15-и май в Национална галерия „Квадрат 500“, когато от 15:00 часа той ще представи резултата от двуседмичната му  хореографска лаборатория с български артисти – „Moving in Squares“. Участници от българска страна ще бъдат Виолета Витанова, Станислав Генадиев, Зорница Стоянова, Галина Борисова и Войн де Войн. Повече информация за новата инициатива „Moving in Squares“, част от дългогодишната образователна платформа на „Антистатик“ – „Без дистанция“, реализирана с подкрепата на Гьоте-институт, можете да намерите тук.

Разгледайте пълната програма на 15-ото издание на „Антистатик“ ТУК.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement