Connect with us

Събития

Явор Гърдев, Александър Секулов, Стайко Мурджев и Юлиан Вергов в „Подкастът на нощта“

Avatar

Публикувано

на

NIGHT 300x300 JGASSMJV

Актьорите разговарят за театралното бъдеще в новия епизод от подкаст поредицата на БНТ

В новия епизод на подкаст поредицата на БНТ „Подкастът на нощта“, водещите Анна Ангелова и Стефан А. Щерев разговарят с актьорите  Явор Гърдев, Александър Секулов, Стайко Мурджев и Юлиан Вергов. Един дълбок разговор за бъдещето на театъра.

Днес настоящето изглежда така – дистанционно образование, телемедицина, още по-масово пазаруване онлайн, финансови технологии за всички, повече Netflix, по-малко кино и театър, повече „колове“ по Zoom и по-малко оперативки, повече вкъщи и по-малко в офиса. Не всичко може да премине във виртуалния свят, но тенденцията е всичко да има свой дигитален еквивалент и в случай на голяма криза животът да може да продължи без излишни усложнения.

Промените в културната среда изискват установяване на ново равновесие в изкуствата. Това е голямото предизвикателство на театралното „утре“ – правилно да се идентифицират възможностите, които новият контекст и технологиите предлагат и да се използват за постигане на по-голяма ангажираност и достъп на аудиторията до културното съдържание.

Слушайте епизод 12 на „Подкастът на Нощта“ с Явор Гърдев, Александър Секулов, Стайко Мурджев и Юлиан Вергов:

Advertisement

https://soundcloud.com/user-560261172/podkastt-na-noshchta-12-yavor-grdev-aleksandr-sekulov-stayko-murdzhev-i-yulian-vergov

Continue Reading
Advertisement