Connect with us

Lifestyle

Яна Наскова минава отвъд границите с La Clé

Avatar

Публикувано

на

Талантливата и очарователна дизайнерка Яна Наскова стартира ударно 2015 година. Нейната марка La Clé („ключ“ от френски) вече има собствен дом. На специално модно парти бе прерязана лентата на първия й шоурум, който се намира в квартал Витоша. „Отключвайки“ вратата към него, всеки клиент ще получи индивидуално внимание и отношение. На площ от 70 кв.м. всеки прекрачил прага на модния център ще се наслади на многообразието от модели, платове и кройки и ще е актуален през новият пролетно-летен сезон. Уникалния дизайн на новото кътче в столицата е по идея на самата Яна в съавторство с интериорната дизайнерка Радмила Тасева – Ади. Тя е усетила идеята й, и просто е сътворила истински оазис на стила.

В шоурума вече е подредена новата колекция на Яна Наскова, която тя е нарекла ”Beyond the limit” – отвъд граница! Според нея, една жена не трябва да си поставя граници в това как да се облича, как да бъде по-смела в кройките на своите тоалети и смело да експериментира със цветовете. Тя е заложила на кройки, които да прикрият недостатъците и да подчертаят предимствата на всяка една дама, която държи да е неповторима. Силуетът е строго индивидуален и уникален. Линията е предимно елегантна и изчистена. Тази пролет дрехите на La Cle са със свежи и цветни мотиви, преобладават флоралните щампи, а за по-претенциозните се предлагат и облекла в малко по-тъмната гама. Дизайнерката отново не изневерява на естествените и качествени материи като памук, жакард, коприна в комбинация с памук, финно плетиво, уникална дантела, която е модната „диктаторка“ през този сезон. Не са забравени и декоративните елементи към дрехите, които са запазена марка за творенията на Яна.

Яна Наскова_Камен Спасов_снимка_ХАЙЛАЙФ

Яна Наскова, Камен Спасов. снимка: ХАЙЛАЙФ

”Beyond the limit” – отвъд граница! е колекция за силните жени. Тези, които винаги се забелязват и впечатляват. Тези, които живеят в един модерен и динамичен свят – без ограничения, в който всяка врата се отваря с един ключ! Мода за необикновените, различните, стилните, вдъхновяващите и незабравимите.

Яна Наскова направи впечатление още преди година с дебюта си на родната модна сцена. Тя показа колекция ”Unlocked” и даде заявка за блестяща кариера. Моделите й бяха представени по нестандартен начин в разкошната лятна градина на една от най-красивите къщи в кв.Драгалевци в столицата. Модното шоу бе уважено, както от популярни лица от шоу средите, така и от бизнес личности от всички сфери на обществения живот в България. Всъщност творческата дейност на талантливата дизайнерка датира още преди 12 години, когато започнала да прави дрехи за самата себе си. Още тогава като нейно кредо е останало схващането, че дрехите, които създава трябва да показват стил, очарование и провокация. На 10 април 2014г. официално стартира марката La Cle, която разчупи догмите и показа, че света на дизайна може да бъде още по-креативен и много цветен.

Модели

снимка: ХАЙЛАЙФ

„Смятам, че всеки талант има шанс за развитие, независимо в коя държава живее. Важно е колко го желаеш, на какво си готов, за да го постигнеш и достатъчно самочувствие, за да покажеш това, което си сътворил“, коментира Яна своето схващане за развитието си като моден дизайнер в България.

Събитието бе уважено от представители на бизнес средите, както и популярни лица от родния шоубизнес. Сред тях се откроиха модната шефка Ирина Папазова, Христо Сираков, който за изненада на всички пристигна сам, певицата Боряна Баташова, родния топ-гримьор Зоран Коцов, арх.Павел Янев, собственика на клуб „Брилянтин“ Камен Спасов със съпругата си и много  други. Три от манекенките на агенция „Интерсаунд“ разходиха и тоалети от новата колекция на дизайнерката.

На партито бе подета и социална инициатива, с която се цели да се помогне на 27-годишния Бахтияр, който се нуждае спешно от средства за лечение на „Неходжкинов лимфом“ в стадий 4В в болница „Аджъбадем“ в гр.Истанбул. Изисканата и непосилна за близките сума е $175 000, затова в шоурума бе поставена специална кутия, в която всеки може да остави своето лично дарение.

Advertisement

Яна Наскова бе подготвила двойна изненада за своите гости, клиенти и журналисти. Освен отварянето на шоурума тя отпразнува и своят рожден ден и избра красивия празник, за да сложи начало на една истинска модна приказка.

А ако желате и вие да разберете как продължава тя, посетете модния шоурум  на La Cle, който се намира в кв.Витоша, ул.“Чавдар Мутафов“№39

Continue Reading
Advertisement