Connect with us

Музика

10 години „Дни на предизвикателствата“ с RockaShock, VoxBox и Меtaфоrmoza

Avatar

Публикувано

на

Adventure Days bday party poster 04

Adventure_Days_bday_party_poster-04Adventure_Days_bday_party_poster-04Три изключителни музикални проекта ще забият на 4 декември в клуб Mixtape 5 за 10-тия рожден ден на „Дни на предизвикателствата“ – събитие, оставило своя траен отпечатък върху света на екстремните спортове, екологията и туризма у нас. RockaShock, VoxBox и Меtaфоrmoza ще бъдат музикалното предизвикателство, което ще закрие фестивала с концерт непосредствено след края на официалната програма между 2 и 4 декември в аула „Максима“ на УАСГ.
В четвъртък вечер Мixtape 5 отваря вратите си точно в 21:30 ч. за всички приключенци, жадни за още незабравими преживявания, които искат да раздвижат адреналина и на дансинга след изпълнените с емоции фестивални дни. За притежателите на тридневен билет от „Дни на предизвикателствата“ входът ще бъде свободен. За всички останали пропуските ще са на цена 7 лв. на предварителна продажба от Ticketlogic.bg и 10 лв на място.
Празничната вечер на 4 декември ще открият Меtaфоrmoза (Music Clinic Records) – фънк-джаз проект от световна величина, включващ популярни музиканти със сериозен опит както на българска, така и на международна сцена: Роко Захариев (тромпет и перкусии), Мирослав Иванов (китара), Антони Рикев (бас) и Николай Данев (ударни).
След тях сцената превземат VoxBox (BigBanda) – 100% вокално дуо, съставено от младата бийтбокс легенда Skiller и експерименталния вокалист Павел Терзийски, които се заканват да изстрелят настроението в облаците с импровизации и луупинг композиции.
Публиката ще бъде неусетно увлечена в бурни танци от рокстеди-ска бандата RockAshock, чрез която всеки от присъстващите ще може да вкуси от автентичния звук и енергия на музиката, изключително характерна за Ямайка. В многочислените й редици влизат Александър Даниел (барабани), Радослав Митов (вокал), Антон Михайлов (бас), Станислав Величков (китара), Венцислав Лалев (китара), Кирил Дончев (клавишни), Димитър Бакърджиев (саксофон), Петър Щерев (тромбон).
За атмосферата между „групите на Предизвикателствата„, както преди и след тях, ще се грижат dj-те – RailBuzz & ZaziZazi (BigBanda) – двама души, чиято разнообразна селекция може да отведе всеки отвъд предела на Mixtape 5 и тази паметна вечер.
Между 2 и 4 декември най-големият форум за екстремни спортове, туризъм и екология „Дни на предизвикателствата“ по традиция ще предложи на публиката си атрактивна програма от спиращи дъха документални филми, презентации и лекции. По случай 10-тата годишнината на фестивала специални гости в основната програма на тазгодишното издание са първенците на алпинизма – българинът Боян Петров и британецът Лео Холдинг.

Дни на предизвикателства:
Официална страница: www.predizvikatelstva.com
Фейсбук фен страница: www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata
Дни на предизвикателствата 2014 (събитие): https://www.facebook.com/events/698455573601870/

Continue Reading
Advertisement