Открийте ни и в

Култура

10 от каналите на SPI вече са налични и в мрежата на NET1 

MIKA

публикувано

на

10 от каналите на SPI вече са налични и в мрежата на NET1  26

Абонатите на българския oператор NET1 вече могат да се насладят на общо 10 от вълнуващите канали на глобалната медийна компания SPI. Сред тях са FilmBox Extra HD, FilmBox, FilmBox Plus и FilmBox Arthouse, които предлагат филмово съдържание. Партньорството включва още пакет от разнообразните тематични канали на SPI, които дават възможност на зрителите у нас да гледат редица програми, посветени на видео игри, документални филми, спорт, музика, мода и др.

„Развълнувани сме да обявим началото на нашето партньорство с NЕТ1 – каза Мурат Муратоглу, ръководител „Дистрибуцията“ в SPI International. – Разнообразното съдържание по 10-те ни канала ще даде възможност на абонатите на NET1 да избират продукции спрямо техните интереси“, допълни Муратоглу.

Премиум каналът FilmBox Extra HD, наличен вече в мрежата на NET1, предлага голям избор от хитови продукци и многократно награждавани филми с участието на световноизвестни звезди. От друга страна, FilmBox Plus и FilmBox дават шанс на зрителите да избират между редица класически холивудски филми, любими евъргрийни и популярни сериали.

„Партньорството със SPI добави към портфолиото ни ново и качествено съдържание, съобразено с различните нужди на потребителите ни – коментира Петър Ризов, изпълнителен директор на NET1. – Тези 10 първокласни канала допринасят за разнообразието в нашата програма. Стартът на това партньорство дойде в много подходящ момент, в който нашите клиенти прекарват повече време у дома заради пандемията, и е важно, че вече разполагат с богат избор измежду цели 200 различни канала. За да дадем възможност на всички наши абонати да се насладят на това преживяване, целият пакет от 10 канала бе предоставен като подарък за промоционален период от време. Надявам се сътрудничеството ни с SPI да продължи в посока обогатяване на съдържанието, за да отговорим на различните вкусове и нужди на потребителите“ – добави Ризов.

В сделката с NET1 е включен и FilmBox Arthouse, който излъчва едни от най-добрите световни кино класики от емблематични режисьори като Хичкок, Куросава, Фелини и много други. Абонатите на българския оператор ще могат да се насладят и на Gametoon – уникален канал с гейминг съдържание, създадено от истински геймъри и ентусиасти. Любителите на спортa ще бъдат зарадвани с FightBox, който излъчва някои от най-наелектризиращите бойни спортни събития на живо от цял свят, и Fast & FunBox, посветен на наситените с адреналин спортове. DocuBox ще предложи на зрителите селекция от документални филми за различните култури и чудесата на нашия свят, отличени с редица награди. Благодарение на партньорството със SPI, NET1 ще включи в портфолиото си и FashionBox, който разкрива магията на модния свят чрез интересно съдържание за новите тенденции и стил, както и канала 360TuneBox, представящ всяка седмица музика от новоизгряващи музиканти.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Култура

Излиза „Айхман в Йерусалим” от Хана Аренд

MIKA

публикувано

на

от

Излиза „Айхман в Йерусалим” от Хана Аренд 27

През 1961 г. „Ню Йоркър” поставят задачата на немско-американския политолог и философ от еврейски произход Хана Аренд да проследи процеса срещу нацисткия функционер Адолф Айхман в Йерусалим и да подготви поредица от репортажи за него. С отпечатването им в цялост като книга през 1963 г., допълнени със събитията след изпълнената смъртна присъда, той се превръща в една от най-важните и влиятелни книги на XX век.

По книжарниците след години отсъствие може да бъде открито новото преработено издание на „Айхман в Йерусалим“ – може би най-доброто описание на механизмите на нацистката машина и смайваща историческа картина за трагедията на Холкоста.

В своята безмилостна хроника на злото Хана Аренд проследява отвличането на Адолф  Айхман, укриващ се в Аржентина, от израелските тайни служби в началото на 1960 г. и изправянето му пред съда в Йерусалим – акт, който разбунва духовете в целия свят.

В книгата не само са проследени всички юридически и политически етапи от процеса, но се поставят и основни екзистенциални въпроси за баналността на злото и колко лесно е човек да се превърне в съучастник в непростимо престъпление.

Базирана на протоколите от полицейския разпит на нацисткия идеолог,  безброй свидетелски показания, „правният материал” на обвинението, документите от заседанията, както и седемдесет страници ръкопис, чийто автор е самият Айхман, книгата представлява подробна и безпристрастна хроника на  най-черните страници от историята на миналия век. Както и описание на безпрецедентна възможност за жертвите на нацисткия терор да потърсят справедливост.

„Айхман в Йерусалим“ не е просто разказ за Холокоста, въпреки че го описва по-детайлно от повечето други издания, посветено на тази тема. Не е и изследване на антисеметизма (макар читателят да разбира истинската причина за гонението на евреите през XX в.), не е само онтология на злото, нито пък биографична справка за едно от основните лица на нацистката идея. Преди всичко това е книга за „правосъдието в съвременния свят, изправено пред безпрецедентно явление”. Напомняне, че за злото отговорността се носи от всеки един от нас.

Преводът на български език е дело на проф. Тодор Танев, автор и на задълбочен предговор за значимостта на труда на Хана Аренд в изследването на най-зловещите страници от съвременната история.

Продължете понататък

Култура

Четем „Добри вибрации, добър живот”, бестселър № 1 на „Сънди Таймс”

MIKA

публикувано

на

от

Четем „Добри вибрации, добър живот”, бестселър № 1 на „Сънди Таймс” 28

Как да се научим истински да обичаме себе си? Как да превърнем негативните емоции в положителни? Илюзия ли е трайното щастие? Векс Кинг дава отговори на тези и още много въпроси в своя вдъхновяващ бестселър „Добри вибрации, добър живот“ (превод: Константин Цанков, 232 стр., цена: 16 лв.). От 23 април в книжарниците!

Някои хора намират уют в посредствеността. Те избягват да се впускат в един различен, невероятен живот, защото той е нещо отвъд нормата. Невероятният живот изисква от всеки един да открие своята уникалност, т.е. да се опита да постигне най-съвършената версия на самия себе си. Черпейки от личния си опит и от интуитивната си мъдрост, Кинг подсказва на читателите как да се погрижат за себе си и да се освободят от деструктивната енергия, как да преодолеят страховете си, да открият призванието си и да се превърнат в пътеводна светлина за другите. Според него балансът между начин на мислене и действие ще ни позволи „да вибрираме“ на по-високо ниво. Когато осъзнаем, че заслужаваме нещо по-добро от капана на токсичната ситуация, в която се намираме, е време да дръзнем да продължим напред.

„Не съм философ, психолог, учен или религиозен водач. Аз съм просто един човек, който иска да се усъвършенства и да споделя знанията си с останалите с надеждата, че това би могло да ги освободи от неприятни усещания и да увеличи чувството им на радост“, казва за себе си авторът, 34-годишният Векс Кинг.

Той е британски духовен наставник, писател и предприемач в сферата на лайфстайл културата. Оптимист, визионер и филантроп, основател на търговската лайфстайл марка Bon Vita – платформа, която е източник на духовна мъдрост и житейски уроци, Кинг е следван от над половин милион души в социалната мрежа Инстаграм. „Добри вибрации, добър живот” оглавява над половин година класацията за бестселър на в. „Сънди Таймс”.

Продължете понататък
Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение 39
Културапреди 2 седмици

Излезе „Лес тъмен“ от Никол Краус, определен от критиката като блестящо постижение

Скандал, който свали правителство 40
Кинопреди 2 седмици

Скандал, който свали правителство

Нова книга изд. ЕРА - "Сапфиреният залив" от Холи Мартин 41
Културапреди 2 седмици

Нова книга изд. ЕРА – “Сапфиреният залив” от Холи Мартин

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование 42
Lifestyleпреди 2 седмици

Популярни актьори се предизвикват със спортни постижения в подкрепа на българското образование

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия 43
Културапреди 2 седмици

„Тити рисува букви“, втора част на първата книга-помагало за деца с дислексия

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България 44
Lifestyleпреди 2 седмици

БГ родители създадоха рецепти за балансирано хранене за своите деца в инициативата на Нестле България

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова 45
Обществопреди 2 седмици

Премиери на „Случаят Пипилоти Мист“ и „Машините са кучки“ на Здрава Каменова и Гергана Димитрова

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров 46
Литературапреди 2 седмици

„Добро момче. Умерено нежно” – пъстър калейдоскоп на живота в първите два романа на Галин Никифоров

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ - от 11 април по Bulgaria ON AIR 47
Телевизияпреди 2 седмици

Премиерният японски сериал „Ангели в бяло“ – от 11 април по Bulgaria ON AIR

CMTEN разкри "Music Box" 48
Премиерапреди 2 седмици

CMTEN разкри “Music Box”

Горещо