Connect with us

Музика

14 БГ Фюжън банди на първия София Фюжън Фест

Avatar

Публикувано

на

fuseON design PRESS

SFF plakat ВЕРТИКАЛЕНСлед подгряващите събития на София Фюжън Фест (25-ти и 26-ти септември) програмата на същинската част ще съчетае различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло, като предложи на публиката дневна и вечерна част в двете зали на столичния клуб Mixtape 5.
В дневните часове на 23-ти октомври (четвъртък) в B-Side посетителите ще имат възможността да разгледат изложбата на музикални картини на Цветан Узунов, както и ръчно изработени музикални инструменти от български майстори (диджеридута, гайди, кавали, флейти, тъпани и fly drum). В залата ще има и музикален базар, който предлага дискове и тениски на различни български банди и музикална гаражна разпродажба, където всеки ще може продаде своя музикален инструмент или да го замени с друг от наличните на щанда.
Акцентът на дневната програма са лекции и уъркшопи по свирене на диджеруду и гайда, а водещият на гайдарските уроци е Костадин Герджиков – победителят от гайдарското надсвирване в с. Гела, Родопите.
Концертите на фестивала ще са на сцената в A-Side, където всяка фюжън вечер ще излизат по седем български утвърдени формации, които преплитат в музиката си различни звуци, инструменти и традиции, някои от тях типични, а други – нетипични за нашите ширини.

23 октомври/ четвъртък

 • Eriney ще открият вечерта с балкански неофолк – плетеница от западноевропейска средновековна музика, балкански фолклор и ориенталски орнаменти.
 • Хор “Елате синове на изкуството” е камерен ансамбъл, който изпълнава акапелно класически произведения на музикалното изкуство, които , за публиката ще е истинско удоволствие да види и чуе на клубна сцена.
 • Surbahar in Live – Павел Стойчев (Surbahar) e музикант и композитор, който преплита живи изпълнения на пиано, саксофон, цигулка и перкусии, съчетавайки различни музикални стилове като chill out/electronic, ambient и progressive.
 • Петър Миланов и Христина Белева нетрадиционно съчетават гъдулка с китара, музикални интерпретации с глас и ще ни поведат из красивите пространства на българския фолклор.
 • Ще чуем Kayno Yesno Slonce – една от най-успешните български групи, които са характерни с впечатляващи импровизации, ембиънт и етно елементи.
 • Bonbog (Тъпани и Гайди) са една от новите, но вече доста обичани от публиката групи. Залагат на трациционния родопски фолклор, изпъленен от инструменти от три различни континента.
 • След тях Balkan kHans ще допълнят фюжън нощта с виртуозни изпълнения на цигулка, клавири и бийтбокса на Skiller.
 • DJ Dancing Angel от Globul Vision Circle ще ни поразходи с музикални компилации из звуците на Африка, Карибите, Бразилия, Индия и Балканите.

24-ти октомври /петък

 • Asen & Milena Group откриват втората фестивална вечер с класически елементи, съчетани с магически фолклорни мотиви.
 • е първата българска етно-ембиънт група, която осъщяствява идеята за музикален диалог между народите (cross culture).
 • Боса нова триото Pavel Clave е съвсем нов проект на утвърдени музиканти, които еспрериментират смело с глас и умения.
 • Del Padre е фламенко-латино група, която смесва испански традиционни ритми с музика от Куба, Мексико и Латинска Америка и България.
 • Няма как София Фюжън Фест да мине без Oratnitza, една от най-успешната български фюжън групи, която представя по модерен начин нашия фофлклор и на международната музикална сцена.
 • Kotarashky and the Rain Dogs, също като повече от участниците на фестивала, едва ли имат нужда от представяне, защото са сред любимците на почитателите на смесицата от музикални стилове.
 • Bulgara са последната фюжън банда в програмата и са характерни с майсторско изпълнение на български фолклорни мотиви, съчетани с поп, джаз, рок и дръм енд бейс. Истински фюжън!
 • Нощта ще завърши с много настроение и позитивни вибрации на DJ Olaija от Globul Vision Circle.

Очертава се истинска фиеста от музиканти и танци, която ще раздвижи всички чакри!

Билети може да закупите от офиса на Fusion Embassy на ул. Юрий Венелин 12, както и онлайн от www.fusionembassy.com, www.eventim.bg и www.ticketlogic.bg.
Цени на билетите : от 15 до 30 лв.
Събитието във FB:
https://www.facebook.com/events/648425041939753/
София Фюжън Фест се осъществява с медийната подкрепа на:
БНР, timeart.bg, sofialive.bg, actualno.com, mikamagazine.com, stand.bg, koncerti.bg, Djambore.com и peika.bg.