Открийте ни и в

Култура

150 пъти на сцена празнува „РЕВИЗОР“ в Театър София

Avatar

публикувано

на

150 пъти на сцена празнува „РЕВИЗОР“ в Театър София 145

снимка: ПР

14 години на сцена, 14 години пълни салони с публика, която се забавлява на вечната комедия на Гогол „Ревизор“. На 1 март (вторник) Театър София празнува представление 150.

Със своите разнолики герои, актьорите и пиесата са удивително съвременни. Калин Врачански, Сава ПиперовНевена КалудоваПламен МанасиевМихаил МилчевНиколай АнтоновРосен БеловНиколай ВърбановЙорданка ЛюбеноваМилена ЖивковаНеда СпасоваВладимир МатеевНиколай ДимитровЮлиян Рачков и Мария Сапунджиева играят вечното, повторяемото, смешното и тъжното в живота.

Това е едно корумпирано общество, което изражда героят Хлестаков. А той много добре знае как да се възползва от ситуациите и хората. Със замах и неподправеност Калин Врачански става център на настаналата суматоха, защото се предполага, че именно той е ревизорът пристигнал в града – човекът, който може да разбере за всички прикрити нередности. Може би ще си помислите, че Хлестаков е измамник, манипулатор, но той е просто симпатичен развейпрах, върху когото обществото проектира собствените си страхове и пороци.

150 пъти на сцена празнува „РЕВИЗОР“ в Театър София 146

Ако си мислите, че класиката е скучна – елате в Театър София, защото „Ревизор“ няма да оправдае това очакване. За 150-ти път публиката ще се забавлява и ще следи с голямо очакване развръзката на тази трагикомична история.

Посетете сайта на Театър София, за да научите още за постановката и да закупите своите билети.