Connect with us

Общество

16 от най-добрите танцьори и хореографи в България се изправят един срещу друг

Avatar

Публикувано

на

382994321 294326146680379 5052936717062679082 n

Едни от най-емблематичните имена от съвременната street dance култура в България се изправят в епичната танцова надпревара Red Bull Dance Your Style на 8-ми октомври от 17:00ч. в подлеза на Софийското Ларго. Сред участниците са отвърдени на сцената танцьори като Реми Тоин, Симеон Йорданов, Елена Коларова, както и 3-мата победители от първия кръг на събитието – Борис Бъчваров, Павел Тодоров и Йоана Юлиянова.

„Наистина не мога да кажа кой ще бъде избранникът на публиката, тъй като форматът на състезанието е наистина много по-различен от всички останали.(…) Дори и животът ми да зависеше от това, няма как да дам дори ориентировъчна прогноза за това кой ще замине на глобалните финали във Франкфурт.“, коментира Денис Илиев – съорганизатор на събитието Red Bull Dance Your Style, с многогодишен опит и принос за развитието на танцовата сцена у нас.

Предишното издание на събитието през 2019- та година завършва с победа на popping таланта Симеон Йорданов, който достойно представи страната ни на световния финал в Париж. Шампионът в Red Bull Dance Your Style 2023 ще има привилегията да замине на 5-дневен танцов лагер във Франкфурт, Германия, който ще завърши със световен финал на престижното състезание между 46 street dance танцьора. Световният шампион получава названието „Крал/Кралица на дансинга“ и безграничната любов от публиката.

В България зрителите ще имат възможността да видят невероятна и спонтанна комбинация от стилове измежду които popping, locking, hip-hop, house и други.
Освен десетки първи места от батъли в страната и чужбина и участия в музикални клипове на голяма част от родните ни изпълнители, в резюмето на участтниците ни фигурират ангажименти като главен хореограф на България Търси Талант, ко-хореограф на X-Factor; интензивно присъствие в множество големи танцови проекти, състезателни формати, филмови продукции, музикални видеоклипове и реклами в България и по света.

„Нямам търпение да видя какво ще стане и истински се вълнувам“, споделя хореогроф, професинонален танцьор и част от каскадьорския екип на множество холивудски продукции – Александра Драгова, която е лице на събитието.

Advertisement

Следете профила в Instagram @redbullbulgaria и страницата на събитието във Facebook за актуална информация и още оподробности.

Continue Reading
Advertisement