Connect with us

Култура

20 празнични истории от авторите на „Софтпрес“ пазят магията на Коледа!

Avatar

Публикувано

на

prik 02 jpg

За втора година „Софтпрес“ създава тематична коледна книга с кауза – „Приказки подаръци 2“. Изданието е част от благотворителната инициатива на издателството, при която част от тиража бива дарен на неправителствени организации, помагащи на деца в нужда. Авторите, чиито истории са публикувани в книгата, се включват с огромно желание в този проект и даряват своя труд безвъзмездно, така че хиляди усмивки да грейнат по детските лица за празниците.

Една от причините Коледа да е толкова специална, са историите, които споделяме с нашите близки и превръщаме в скъпи спомени. Разказани сред смеха на празнична трапеза, прочетени вечер преди сън, прошепнати като пожелание, в тях се говори за надежда, за обич и добротворство. Дума по дума те отварят очите за вълшебствата около нас и правят Коледа възможна. В този дух са написани „Приказки подаръци 2“, където са включени творби от 20 български автори.

Насочени към малки и пораснали читатели, коледните приказки тук рисуват магията на празника с всички негови нюанси – от заскрежените склонове и зелените борови гори до топлината на домашния уют и вълнението в нощта преди Коледа. От страниците на книгата ухае на коледните сладки на леля Ива и на вкусни палачинки от Палачинковото царство. Тук читателите ще срещнат симпатичното джудже Рижобор, което има отговорната задача да се грижи за снежниците, ще разговарят с Големия лош вълк и ще разгледат молбата му повече да не прави злини, ще се запознаят с помощниците на Дядо Коледа и с единствената по рода си розова мечка.

Междувременно ще пътуват до близко и далеч – от пещерата Магурата до Франция и Свалбард, опознавайки празнични легенди и обичаи. И тъй като всеки заслужава да се наслади на коледното празненство, приказките сбъдват желания – тук няма герой, който да остане без подарък под елхата и без дом за празника. Историите в „Приказки подаръци 2“ са доказателството, че когато правиш добро, се случват чудеса. А нима Коледа не е точно това – едно голямо чудо, при което светът се обединява в една нощ, притихнал в очакване на Рождество.

Continue Reading
Advertisement