Connect with us

Lifestyle

2000 дървета вече са част от третата гора на „Моят зелен град“

Avatar

Публикувано

на

Picture 4

снимка: ПР

Тази събота беше засадена третата гора на екологичната инициатива „Моят зелен град“. Тя  намери своя дом в местност „Гьола“, с. Клисура. Общо 2 000 фиданки зимен дъб и акация бяха засадени на 4 дка обезлесена площ вследствие на щетите нанесени от корояд, от стотици доброволци и служители от Системата на Кока-Кола в България. В съботния ден бяха организирани еко активности и за най-малките любители на природата, които засадиха своето дръвче и нарисуваха рисунка на тема „Моят зелен град“, в рамките на уъркшоп, организиран от дългогодишните партньори на кампанията Екопак България.

Tази есен “Моят зелен град” празнува своята десета годишнина с разнообразни дейнсти в подкрепа на околната среда в 18 населени места в България. Бургас, Велико Търново, Пловдив, Самоков и Хасково са градовете, които ще станат част от инициативата през октомври.

Основни партньори на тазгодишната кампания отново са Държавно горско стопанство – София и „Югозападно държавно предприятие” ДП, благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на „Моят зелен град”.

През 2017 година еко-инициативата се осъществява с медийната подкрепа на Българска национална телевизия, сп. National Geographic, сп. Журнал за жената, www.rozali.com, www.actualno.com, www.iwoman.bg.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement