Открийте ни и в

Класическа

2Cellos откриват днес Sounds of the Ages 2015 в Пловдив

Avatar

публикувано

на

2Cellos откриват днес Sounds of the Ages 2015 в Пловдив 141

снимка: PR

С шоуто на 2 CELLOS ще бъде открито петото издание на музикалния форум Sounds of the Ages 2015 днес.

Казват, че 2Cellos разбива всички познати граници и прескача без предразсъдъци между класиката и филмовата музика, поп хитовете и тежките рок парчета и това несъмнено е вярно.

2CELLOS правят своя пробив през 2011 година, когато версията им на парчето на Michael Jackson “Smooth Criminal” предизвика фурор в YouTube. В резултат на това подписват сделка със звукозаписна компания и издават дебютния си едноименен албум. Той е с кавъри на U2, Gun N’ Roses, Nine Inch Nails, Sting, Coldplay, Nirvana, Muse и Kings Of Leon и влиза в Топ 100 в класацията за албуми на Билборд. Същата година получават покана от Sir Elton John да го придружат на световното му турне.
Дуото е с класическо образование и всеки един от двамата е носител на пристижни награди от международни конкурси. Това не ги спира като 2CELLOS да търсят вдъхновение в съвременните жанрове и да изпълняват на живо интерпретации на разнообразни любими парчета (предимно рок). Зад гърба си имат вече няколко разпродадени турнета (САЩ, Япония и Европа) и участия в най-горещите ТВ шоута в света.
Междувременно участват в успешни колаборации с Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age и George Michael.

Отидете да ги видите на живо, защото са изумителни! Не помня да съм виждал нещо толкова вълнуващо като тях от времето, когато гледах Jimi Hendrix през 60те. …”
Elton John

Ето цялата програма:

Концертът се организира от радио ТАНГРА МЕГА РОК със съдействието на ОБЩИНА ПЛОВДИВ и е част от поредицата ни в Античния театър в самия край на лятото:

12 септември – 2 CELLOS;

18 септември – APOCALYPTICA;

19 септември – OPETH с оркестър;

20 септември – MACACO и Уикеда.

 

Реклама