Connect with us

Lifestyle

3 идеи как да се заредиш през лятото

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Лятото официално е тук и е истинско предизвикателство да вместим всички планирани летни почивки, приключения и пътешествия в близките два месеца. Юли и август ни носят 61 дни, 9 уикенда и хиляди възможности за създаване на приятни емоции. За да им се насладим пълноценно, имаме нужда от добър план и енергия да го изпълним. Представяме няколко летни идеи, които да Ви заредят едновременно с добро настроение и енергия:

Ново умение

Макар че лятото традиционно се възприема като време за почивка, това не означава, че тя не може да бъде активна и да ни научи на ново умение, например. Освен традиционните спортове, подходящи за по-топло време, като плуване, колоездене и тенис на корт, през лятото има богато разнообразие на летни спортове. Напоследък, един от водните спортове, набиращи популярност, е СУП бординга. СУП е най-лесната и неангажираща разновидност на сърфа, която освен в морето, може да се практикува и в други водоеми, дори езера и по-бавни реки. Още повече, че самите дейности на СУП борд са разнообразни и включват както по-активни – гребане, така и по-лежерни – йога върху борда.

Освен подобрена координация и активна почивка, новите умения дават възможност да се откъснем от ежедневните задачи и да се презаредим физически и психически.

Advertisement

Добре забравеното старо

Лятото най-често се свързва с плаж и море и това е нормално, тъй като това е единственото време от годината с най-добри условия за плажуване. Това обаче не означава, че трябва да се ограничим до вече познати места и начини на прекарване на лятната почивка. Слънчевите лъчи са изключително важни за здравето, когато са с мярка, тъй като спомагат за увеличаване на нивата на витамин D в организма. Ниските нива на витамин D се свързват с влошено настроение и потенциално предразположение към депресия. Това лято може да избереш и нов начин за зареждане с витамин D – на непознат див плаж, на къмпинг или на скрита горска поляна.

При всички положения, позитивната нагласа и отвореното за приключения ключът към пълноценното презареждане.

Пътешествие

Летните пътешествия не се изчерпват само с морските дестинации, дори напротив – прохладата на планината е още по-търсена и желана. Спонтанността има своя чар, но за да се насладиш пълноценно на перфектната почивка независимо къде, е хубаво да имаш план и идея. С малко предварително проучване и организация, може да си създадеш наистина незабравими изживявания – защо да не съчетаеш любим фестивал с исторически маршрут или планински преход със СПА, например?

Advertisement

Сега е моментът да се заредим с приятни спомени, които да ни „топлят“ през предстоящата зима!

През юли и август националната промоция на HELL ENERGY ти дава възможност да съчетаеш зареждането си с енергия със страхотни летни подаръци. Желаещите могат да се регистрират в промоционалния уеб сайт hellenergypromo.bg, да трупат точки от закупени енергийни напитки HELL и да участват в седмичните тегления. В рамките на промоцията ще бъдат раздадени общо 330 награди – 10 СУП борда, 20 куфара и 300 плажни кърпи. За повече информация и регистрация, посетете hellenergypromo.bg.

Continue Reading
Advertisement