Connect with us

Tехнологии

360°дизайн, който стои зад SUHD телевизорите на Samsung

Avatar

Публикувано

на

TV SUHD Main 1

Samsung отдавна налага тенденциите в ТВ дизайна и през годините не веднъж успява да завладее клиентите си, техните представи и очаквания. Част от този успех може да се отнесе към философията на компанията да използва истински материали като метал, които създават изтънчена визия, като в същото време все още използването им в ТВ дизайна е предизвикателство. Другото, което отличава компанията, е нейната способност да надхвърля очакванията на потребителите. Например чрез представянето по семпъл начин на висококачествени материали като метал, който в същото време е обработен по много сложен начин.

Изискан 360° дизайн

Когато създава нов ТВ дизайн, екипът се старае да си представи средата, в която ще се използва този телевизор, както и изживяванията, които потребителите ще имат в тази среда.

Задната част на плосък телевизор обикновено не може да се види, защото остава с гръб. Въпреки това, с навлизането на извития дизайн при телевизорите и превръщането му във водеща тенденция, нашите специалисти прецениха, че потребителите ще са загрижени за това как изглежда телевизорът откъм гърба. Работейки заедно R&D екипът и производственият отдел положиха специални усилия, за да направят задната част на телевизора да изглежда привлекателна.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]TV_SUHD_Main_5[/media-credit]

JS9000: елегантност от всеки ъгъл

Advertisement

Телевизорът SUHD JS9000 има панел, който обгръща елегантния извит екран, носещ белезите на съвременното изкуство и архитектура. Панелът се характеризира с мек, напомнящ набор дизайн, който плавно свързва предната част на телевизора със страните и изящния вид на гърба.

Изключителният детайл в металната линия по ръба елегантно завършва естетичния вид на телевизора, независимо от ъгъла на гледане.

Увеличена стойност на истинските материали чрез сложна обработка

Елегантната рамка на SUHD JS9500, най-високият клас телевизори на Samsung, прави екранът да изглежда така, сякаш на стената е закачено велико художествено произведение.

За да придаде повече дълбочина на телевизионния екран, дизайнът на рамката е скосен там, където рамката среща екрана. Сложната и изключително чиста обработка на метала в ъглите на рамката придава допълнителна стойност и на материала.

Advertisement

Като част от „360° дизайн“ изчистеният вид на задната част на телевизора носи усещането за черен метал и придава допълнителен стил на дизайна.

Тънката У-образна стойка, върху която е поставен SUHD телевизора, прави екрана да изглежда така сякаш „плува“ в пространството, когато телевизорът е включен. Този ефект прави изживяването за зрителите още по-завладяващо, с допълнителен кино ефект.

Телевизор, подходящ за всякакви пространства

Samsung създаде телевизора S9W в партньорство със световно известния дизайнер Ив Бехар. Дизайнът е разработен така, че телевизорът да може да се постави навсякъде в дома за по-добро интегриране в средата. Идеята е да се промени традиционната концепция за телевизора и да се предефинира отношението между зрителя, телевизора и средата в дома.

Градиентната кубична метална основа, която поддържа извития 82-инчов екран с отношение 21:9,  напомня на пиедестал в галерия, който поддържа скулптура. Горната част на металния куб се отваря, когато телевизорът е включен, за да разкрие вътрешно осветление и саунд системата на телевизора, като премахва необходимостта от външни конектори или високоговорители. Основата е в перфектна хармония с отличното изображение и качество на звука на телевизора.

Advertisement

Samsung ще продължи да полага много усилия, за да осигури допълнителна стойност за своите потребители, както с различните дизайни, представени в новите SUHD телевизори тази година.

Continue Reading
Advertisement